Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 08:56

Απεργία των σιδηροδρομικών σήμερα, ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΕΣΣΤΥ

Γράφτηκε από τον

.jpg

Μετά τις χθεσινές στάσεις εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, με αφορμή την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού  (ΕΕΣΣΤΥ) μέσω εξαγοράς της από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έτσι, δε θα κινηθούν τα τρένα και ο προαστιακός. Η απεργία αφορά στο προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣ, οι σιδηροδρομικοί ήταν και είναι αντίθετοι με την πώληση των εταιρειών του Σιδηρόδρομου και συνεχίζουν να αναρωτιούνται, τώρα που ολοκληρώνονται τα έργα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός, γιατί ξεπουλούν και την ΕΕΣΣΤΥ μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. “Με διαδικασίες αδιαφανείς και χωρίς καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους – τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα – προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, με μοναδικό ενδιαφερόμενο για την εξαγορά της την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πιθανόν να γνωρίζει εκ των προτέρων την αποτιμώμενη αξία της”.

Ως σιδηροδρομικοί, συνεχίζει, “θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ζητάμε τώρα να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου”.

πηγή: iskra.gr