Σήμερα: 18/04/2024
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 00:00

Μια «φιέστα» στις πλάτες εργαζομένων

Γράφτηκε από τον

metropolis_2.jpg

Για άλλη μια φορά οι απολυμένοι των Metropolis θα βρίσκονται έξω από τη νέα φιέστα που διοργανώνει ο πρώην εργοδότης τους

Ως «το πιο ξεχωριστό event που συνδυάζει ανατρεπτικά Live Performances με μοναδικά Fashion Shows» περιγράφεται η αποψινή φιέστα Μadwalk στην ιστοσελίδα του καναλιού Mad, του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, που διοργανώνει απτόητος το ένα σόου μετά το άλλο, μολονότι χρωστάει εκατομμύρια στο Δημόσιο και σε ιδιώτες και πάνω από 600.000 ευρώ στους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis.

Στην αγγλιστί διαφημιστική γλώσσα φυσικά και δεν χωράνε οι λέξεις «απλήρωτοι», «ανεργία», «δεδουλευμένα», «αποζημιώσεις», πόσο μάλλον οι λέξεις «καταδίκη» και «φυλάκιση», όπως οι 32 μήνες χωρίς αναστολή στους οποίους καταδικάστηκαν πρόσφατα ο Α. Κουρής και η μητέρα του, με τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο, δύο χρόνια μετά την καταγγελία στο ΣΕΠΕ.

Για άλλη μια φορά οι απολυμένοι των Metropolis θα βρίσκονται έξω από τη νέα φιέστα που διοργανώνει ο πρώην εργοδότης τους, μετά τη συνδιοργάνωση της Eurovision με τη Δημόσια Τηλεόραση. Μια φιέστα που πραγματοποιείται σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών, στο κτίριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στην οδό Πειραιώς, με λίστα εγκεκριμένων καλεσμένων.

Για άλλη μια φορά δύο διαφορετικοί κόσμοι θα βρεθούν απέναντι, ο κόσμος της χρεοκοπημένης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, γκλαμουριάς και ο κόσμος των συλλογικών εργατικών διεκδικήσεων. Πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της συνέλευσης των απολυμένων του Metropolis, ανακοίνωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στήριξής τους και ότι θα θωρακίσει νομικά και θεσμικά άνεργους και εργαζόμενους απέναντι σε αθέμιτες εργοδοτικές πρακτικές.

Χωρίς να εφησυχάζουν, οι απολυμένοι των Metropolis, που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις αλλά δεν έχουν δει ακόμα ευρώ στην τσέπη τους, δίνουν ραντεβού στις 7.30 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο διοργάνωσης του Madwalk, Πειραιώς 260, επιμένοντας μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή