Σήμερα: 18/04/2024
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 05:46

Υποκρισία! Η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως στο ΝΑΤΟ την πυραυλική επίθεση

Γράφτηκε από τον

syria-1.jpg

Η ψευδολόγος κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας «χύνει κροκοδείλια δάκρυα», προσπαθεί να θολώσει τα νερά και σαν την «σουπιά» σκορπίζει πολύ μελάνι σε σχέση με την ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση στη Συρία, σπεύδει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να υποστηρίζει και να χειροκροτεί την ειδεχθή και αναιτιολόγητη εκτόξευση πυραύλων από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία εναντίον της Συρίας.

Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ, μετά από τη συνάντηση των μόνιμων αντιπροσώπων των χωρών μελών του το Σάββατο (14/4) στις Βρυξέλλες, εξέδωσε ομόφωνη ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην επίθεση σε βάρος της Συρίας.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, προφανώς κατόπιν οδηγιών της Αθήνας, συμφώνησε απολύτως με τις ψυχροπολεμικές και εμπρηστικές διατυπώσεις του κειμένου με τις οποίες αποδίδεται η χρήση χημικών όπλων στο καθεστώς Άσαντ, χωρίς να παρατίθεται η παραμικρή απόδειξη και ως συνέπεια τούτου η στήριξη στις «τιμωρητικές» πυραυλικές επιθέσεις.

Το άκρον άωτο, φυσικά, της υποκρισίας είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, εκδίδει ανακοίνωση με την οποία διατυπώνει τη διαφωνία του στις πυραυλικές επιθέσεις, επαναλαμβάνοντας την παλιά διπροσωπία που ζήσαμε επί ΠΑΣΟΚ και την οποία μετατρέπει σε φάρσα και προκλητική υποκρισία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποκρισία δε, γίνεται και επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα, όταν η κυβέρνηση υποβοηθεί στην πράξη τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας μέσω των διάσπαρτων αμερικανονατοϊκών βάσεων και πρώτα απ’ όλα της Σούδας, οι οποίες έχουν καταντήσει τη χώρα αμερικάνικο στρατιωτικό οικόπεδο και τον πολυπράγμωνα αμερικανό πρέσβη J. Pyatt ύπατο αρμοστή της αποικίας.

Τ.Κ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στήριξης των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις πυραυλικές επιθέσεις ενάντια στην Συρία έχει ως εξής:

”Οι σύμμαχοι εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στη δράση αυτή (σ.σ στις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας)  που είχε ως σκοπό την υποβάθμιση της ικανότητας και την αποτροπή του συριακού καθεστώτος για περαιτέρω επιθέσεις με χημικά όπλα κατά του λαού της Συρίας. Η χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη η να εξομαλυνθεί. Είναι ένας άμεσος κίνδυνος για τον συριακό λαό και για τη συλλογική μας ασφάλεια. Οι σύμμαχοι εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η εντολή του Κοινού Μηχανισμού Ερευνών, που θεσπίστηκε με το ψήφισμα 2235 (2015) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον εντοπισμό των δραστών χημικών επιθέσεων, δεν ανανεώθηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Οι σύμμαχοι καταδίκασαν έντονα την επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς και ζήτησαν από τους υπεύθυνους να το λάβουν υπόψη. Οι Σύμμαχοι κάλεσαν επίσης το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του να επιτρέψουν την ταχεία, σταθερή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση.

Παρά τις επανειλημμένες διπλωματικές προσπάθειες, η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από το Συριακό καθεστώς κατά των αμάχων συνέβαλε στη φρικτή ανθρώπινη ταλαιπωρία από την έναρξη της σύγκρουσης το 2011. Η χρήση τέτοιων όπλων είναι μια σκανδαλώδης παραβίαση των διεθνών προτύπων και των κανόνων μη διάδοσης και χρήσης των χημικών όπλων, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα που επικύρωσε η Συρία το 2013. Το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων από κρατικούς ή μη κρατικούς φορείς αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Οι σύμμαχοι επαναλαμβάνουν την στήριξη τους στις προσπάθειες της ηγεσίας των Ηνωμένων Εθνών να επιτύχουν μια μόνιμη πολιτική απόφαση καταδίκης των επιθέσεων με χημικά  που είναι συνεπής με την απόφαση 2254 (2015) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και το ανακοινωθέν της Γενεύης (2012) και καλούν όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από αυτή την άποψη, οι Σύμμαχοι καλούν όλους τους υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, κυρίως της Ρωσίας, να αναλάβουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι το συριακό καθεστώς θα συμμετέχει εποικοδομητικά στη διαδικασία της Γενεύης υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.

Οι σύμμαχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αυτή για να επαναλάβουν τη δέσμευσή μας προκειμένου να νικήσουν  τον ISIS / Da’esh, καθώς η κατάσβεση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της παραμένει βασικός στόχος για τις χώρες μας και βασική πρόκληση για τη σταθερότητα της περιοχής.”

Πηγή: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή