Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 06:16

Όχι εμπλοκή της Ελλάδος σε επιθέσεις κατά της Συρίας. Τσίπρας-Καμμένος έχουν μετατρέψει την χώρα σε αμερικάνικο στρατιωτικό οικόπεδο

Γράφτηκε από τον

duo-polemika-aeroskafi-epesan-ston-eiriniko.jpg

Καμία εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδος  σε επιθέσεις των ΗΠΑ ενάντια στην Συρία

Όλα δείχνουν ότι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία είναι έτοιμες να τυλίξουν στις φλόγες την Ανατ. Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας.

Μια τέτοια στρατιωτική επίθεση των Δυτικών δυνάμεων συνεπικουρουμένη και από το Ισραήλ, κατά Συριακών στόχων μόνο ως πρόσχημα θα έχει την αναπόδεικτή χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ.

Ο πραγματικός σκοπός μιας ενδεχόμενης επίθεσης στην Συρία δεν θα είναι κανένας άλλος, πάρα να εξυπηρετήσει τους ιμπεριαλιστικούς ληστρικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των δυτικών δορυφόρων τους σε βάρος της Συρίας και της περιοχής μας, σε μια φάση που οι δυτικές δυνάμεις βλέπουν να χάνουν έδαφος σε πολιτική και στρατιωτική επιρροή, τόσο στο Συριακό μέτωπο όσο και στην ευρύτερα στην Μ. Ανατολή.

Η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, αυτές τις κρίσιμές αλλά και επικίνδυνες για την ειρήνη και την περιοχή μας ώρες, δεν έχουν κανένα λόγο να εμπλακούν και να προσφέρουν την παραμικρή άμεση η έμμεση στήριξη στου Δυτικούς στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς.

Αντίθετα, η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να δηλώσει την πλήρη και ριζική της αντίθεση σε κάθε επιθετική ενέργεια σε βάρος της Συρίας, να σπεύσει να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις μαζί της και να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ειρήνευσης στην περιοχή.

Είναι τραγικό, όμως, να βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση αντί όλων τούτων, να δίνει γη και ύδωρ στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, να προσφέρει απλόχερα κάθε δυνατή διευκόλυνση στα αμερικάνικα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα τα οποία έχουν κατακλύσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας, από την Σύρο μέχρι την Σούδα και από την Λάρισα μέχρι το Ηράκλειο.

Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου και όλης της συνένοχης ακολουθίας τους, έχουν μετατρέψει την χώρα από στεριά, θάλασσα και αέρα σε ανεξέλεγκτο στρατιωτικό οικόπεδο των ΗΠΑ και των Δυτικών δυνάμεων και σε ενδεχόμενο στόχο επώδυνων αντιποίνων από όσους υποστούν τις συνέπειες των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όλο το εθελόδουλο μνημονιακό μπλοκ της χωράς δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να θέτουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε κίνδυνο και να μετατρέπουν την πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι και ορμητήριο επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δυναμιτίζουν την ειρήνη και στρέφονται σε βάρος των πιο ζωτικών εθνικών μας συμφερόντων.

Αυτή τη ώρα καλούμε τον ελληνικό λαό και πρώτα από όλα την ελληνική νεολαία να ξεσηκωθούν και να πάρουν την Ελλάδα στα χεριά τους και να απαιτήσουν καμία σπιθαμή των ελληνικών εδαφών και του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου να μην χρησιμοποιηθεί από τον Trump και τους πρόθυμους συμμάχους του για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους στην περιοχή.

Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς ευρωατλαντικά δεσμά και ξένες στρατιωτικές βάσεις. Για μια Ελλάδα ασπίδα ειρήνης και γέφυρα φιλίας και συνεργασίας στην περιοχή με μια πολυδιάστατη οικονομική, εξωτερική και αμυντική πολιτική, ικανή να θωρακίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

ΠΗΓΗ: iskra.gr