Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 08:16

”53”: Αποφασίζουν την κυβερνητική πολιτική και μετά ψάχνουν σημεία ”διαφοροποίησης” για να προσφέρουν άλλοθι στα δικά τους ”εγκλήματα΄΄

Γράφτηκε από τον

53_αποφασίζουν.jpg

Ο εμπαιγμός, η κοροϊδία και η πολιτική εξαπάτηση το σήμα κατατεθέν των ”53”

Η Πανελλαδική Συνάντηση των λεγόμενων ”53” μνημονιακών το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέδειξε τη φαρσοκωμωδία στην οποία χωρίς αιδώ πρωταγωνιστούν.

Ενώ οι λεγόμενοι ”53” είναι αρχιτέκτονες, συμμέτοχοι και ψηφίσαντες της κυβερνητικής πολιτικής και των εγκλημάτων της στο οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό πεδίο αλλά και στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξωτερικής πολιτικής, έρχονται εκ των υστέρων και εφευρίσκουν σημεία, δήθεν, διαφοροποίησης, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν και να προσφέρουν άλλοθι σε μια παραδομένη κυβέρνηση των μνημονίων, του αντιδημοκρατικού κατήφορου και της κοινωνικής λεηλασίας.

Οι ’53” φέρονται να ζητούν με υποκρισία και εκ των υστέρων, αφού έχουν αποδεχθεί το εύρος των συνολικών πλειστηριασμών, κάποια νομοθετική ρύθμιση για την μερική προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Οι ”53”, επίσης, βγαίνουν ανέξοδα  απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και τους χειρισμούς Μουζάλα, και αντιτάσσονται, έλεος, λες και τους ρωτήσανε ή τους πέφτει λόγος, χωρίς να βλέπουν τα χάλια τους, στην προοπτική συγκρότησης μεγάλου συνασπισμού στην Γερμανία κόντρα στην θέση Τσίπρα.

Όπως βλέπετε τίποτα απ’ αυτά δεν αγγίζει τον πυρήνα της κυβερνητικής μνημονιακής πορείας και φυσικά το ζήτημα των πλειστηριασμών, όπως το θέτουν, έστω μετά την θύελλα του κινήματος, μοιάζει προφανέστατα στάχτη στα μάτια του κόσμου!

Ο Φίλης και ο Τσακαλώτος

Στη συνάντηση των «53» το Σαββατοκύριακο όπου συζητήθηκαν όλα αυτά, το παρών έδωσαν μεταξύ των άλλων αστέρων η Τασία Χρισοδουλοπούλου, ο Θεόδωρος Δρίτσας, η Θεανώ Φωτίου, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτισόγλου, η οποία και ενημέρωσε για τις αλλαγές στον νόμο περί απεργιών (!), καθώς και ο Νίκος Φίλης ο οποίος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα να θέλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην υπουργού Παιδείας,  έχουν γίνει άλλωστε και αφετηρία σεναρίων περί «ρήγματος» στους κόλπους των «53» και για εκτοπισμό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον ρόλο του άτυπου επικεφαλής της ομάδας.

Η πρόσφατη αιχμηρή αναφορά του Νίκου Φίλη για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Κανάλι της Βουλής ήρθε να συντηρήσει και να τροφοδοτήσει περαιτέρω τα εν λόγω σενάρια: «Όλες τις μνημονιακές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας για τον υπουργό Οικονομικών, αφήνοντας κάθε ερμηνεία ανοιχτή, ξεχνώντας, όμως, ότι και ο ίδιος δεν πάει πίσω.

Πηγή: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή