Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 13:55

Κοινή έκκληση Διεθνών Οργανισμών: «Υποστηρίξτε άμεσα τις αλλαγές πληρωμάτων»

Γράφτηκε από τον

202005271313186216-640x447.jpg

Mε κοινή τους δήλωση ο International Civil Aviation Organization (ICAO), ο International Maritime Organization (IMO) και ο International Labour Organization (ILO) των Ηνωμένων Εθνών κάνουν έκκληση για άμεση δράση για τις αλλαγές πληρωμάτων και για την αναγνώρισή των εργαζομένων σε θάλασσα και αέρα ως keyworkers προκειμένου να μπορούν να επαναπατριστούν με ασφαλή τρόπο.

Οι διεθνείς πτήσεις είναι απαραίτητες προκειμένου από τα μέσα Ιουνίου να ξεκινήσουν αλλαγές πληρωμάτων για περίπου 150.000 ναυτικούς μηνιαίως. Οι μισοί από αυτούς πρέπει να επιστρέψουν στον τελικό προορισμό τους με αεροπλάνα και οι άλλοι μισοί με πλοία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΜΟ, εξαιτίας των περιορισμών του Covid-19, ένας σημαντικός αριθμός ναυτικών και πληρωμάτων αλιευτικών σκαφών οφείλουν να επεκτείνουν την υπηρεσία τους εν πλω μετά από μήνες που βρίσκονται στη θάλασσα χωρίς να μπορούν να αλλαχθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Για ανθρωπιστικούς λόγους και για την ανάγκη συμμόρφωσης με τις διεθνείς νομοθεσίες για την ασφάλεια και την απασχόληση οι αλλαγές πληρωμάτων δεν μπορούν να αναβληθούν επ’ αόριστον», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι τρεις οργανισμοί κάνουν έκκληση προκειμένου οι ναυτικοί, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της παράκτιας ενέργειας, στις αερομεταφορές, οι πάροχοι υπηρεσιών στα λιμάνια και στα αεροδρόμια κ.α. να αναγνωριστούν ως keyworkers ανεξαρτήτου εθνικότητας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim ενέκρινε μια σειρά πρωτοκόλλων, που αναπτύχθηκαν για την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία προκειμένου να διασφαλιστεί οι ασφαλείς αλλαγές πληρωμάτων εν μέσω της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: naftikachronika.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή