Σήμερα: 20/04/2024
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 07:03

Kρούσματα κορωνοϊού σε ναυτικούς ( ; )

Γράφτηκε από τον

202001291221255547-640x395.jpg

Έξι ναυτικοί, υπήκοοι Σρι Λάνκα, ναυτολογημένοι στο containership «CMA CGM Ural» ασθένησαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού από την Κίνα προς την Αίγυπτο, αυξάνοντας τους φόβους ότι πρόκειται για τους πρώτους ναυτικούς που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό.

Καθώς το πλοίο πλέει στον Κόλπο του Άντεν, με τελικό προορισμό την Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ΜΜΕ της Σρι Λάνκα μεταδίδουν ότι οι ναυτικοί είναι πιθανό να αρρώστησαν ενόσω το εν λόγω πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στα κινεζικά λιμάνια Ningbo, Xiamen και Shenzhen, στα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο, δεν είναι εξακριβωμένο αν οι συγκεκριμένοι ναυτικοί προσβλήθηκαν από τον συγκεκριμένο ιό, καθώς για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξεταστούν σε λιμάνι που διαθέτει τις απαραίτητες νοσοκομειακές υποδομές.

Καθώς ο κορωνοϊός έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες στη ναυτιλιακή κοινότητα, σημαντικός αριθμός εταιρειών κρουαζιέρας έχουν αποκλείσει την επιβίβαση στα πλοία τους σε τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη-επίκεντρο Γουχάν ή στην εκεί κινεζική επαρχία. Πέντε εταιρείες, οι Royal Caribbean, MSC Cruises, Costa Cruises, Genting Cruise Lines και Astro Ocean Cruises, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, αναστέλλοντας τον ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Κίνας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγη: naftikachronika.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή