Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 06:44

Tα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον

201906071212516403-640x427.jpg

Λιμάνια-σταθμοί στην Ελλάδα που μαζί με την ενδοχώρα τους έχουν να επιδείξουν πανέμορφα τοπία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς, μεγάλη ναυτική παράδοση, χρυσές παραλίες, γραφικές γειτονιές. Πρόκειται για ελληνικά λιμάνια της διάσπαρτης πόλης του Αιγαίου και του Ιονίου, τα οποία γίνονται άξιοι πρεσβευτές του μοναδικού ελληνικού χρώματος, αποτελώντας σημεία αναφοράς και προσέγγισης για τα κρουαζιερόπλοια ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο.

Πειραιάς: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, παραμένει το πρώτο στις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων. Αν και το ίδιο έχει πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αποτελεί το ορμητήριο των επισκεπτών για μία εκδρομή στο κέντρο της Αθήνας και μία επίσκεψη στον βράχο της Ακρόπολης. Ο Πειραιάς ευελπιστεί τα επόμενα χρόνια να αναδειχθεί ως κέντρο θαλάσσιου πολιτισμού καταφέρνοντας έτσι να «κρατήσει» ένα μερίδιο των τουριστών της κρουαζιέρας και να αναδείξει τις ομορφιές και τα σημεία ενδιαφέροντος που διαθέτει εν αφθονία.

Σαντορίνη: Το παγκόσμιας φήμης νήσι των Κυκλάδων, με τη μοναδική θέα στην Καλντέρα, αποτελεί έναν από τους διασήμοτερους προορισμούς του κόσμου. Συνδυάζοντας ένα μαγικό τοπίο με ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα και ένα ηφαίστειο που κόβει την ανάσα, προσφέροντας επιπλέον καλό φαγητό και κρασί και έναν εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο, η Σαντορίνη δείχνει να κρατά τα ηνία του ελληνικού τουρισμού και να αποτελεί σταθερή αξία στο χώρο της μεσογειακής κρουαζιέρας!

Φωτό: Pixabay
Φωτό: Pixabay

Μύκονος: Το νησί των ανέμων, με την πανέμορφη χώρα και τις κοσμοπολίτικες παραλίες του, κερδίζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Με τη διασκέδαση να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τις υψηλών προδιαγραφών ανέσεις και τη διάσημη «μικρή Βενετία», η Μύκονος κατακλύζεται κάθε χρόνο από πλήθος τουριστών που θέλουν να ζήσουν έστω και για λίγο την “dolce vita” του νησιού.

Κέρκυρα: Με τις βενετσιάνικες προσόψεις των σπιτιών και τα δύο ενετικά της κάστρα να δεσπόζουν στις άκρες αυτού του μηνμείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο επισκέπτης προσεγγίζοντας το λιμάνι της Κέρκυρας, θα νοιώσει αμέσως να μεταφέρεται σε μια άλλη, πιο ρομαντική, εποχή. Μια βόλτα στο πλακόστρωτο Λιστόν, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, στα στένα καντούνια με τα μαγαζιά, στο Αχίλλειο-το ανάκτορο της πριγκίπισσας Σίσσυ, αλλά και μια επίσκεψη στα γαλαζοπράσινα νερά της Παλαιοκαστρίτσας είναι αρκετά για να επιβεβαιώσουν ότι η Κέρκυρα αποτελεί δικαίως πόλο έλξης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που ταξιδεύουν στο Ιόνιο και τις Δαλματικές ακτές.

Φωτό: Pixabay
Φωτό: Pixabay

Ρόδος: Στο λιμάνι όπου κάποτε δέσποζε ο Κολοσσός, η πόλη της Ρόδου σε προδιαθέτει για ένα ταξίδι στο μεσαιωνικό της παρελθόν και μία εξερεύνηση της ιστορίας των ιπποτών! Πέρα από τη βόλτα στην παλιά πόλη και το κάστρο, αξίζει κανείς να επισκεφτεί το δάσος με τις πεταλούδες και τον οικισμό της Λίνδου με τα αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά και χριστιανικά ευρήματα.

Τη λίστα με τα ελληνικά λιμάνια που προσεγγίζουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια συμπληρώνουν το Κατάκολο με την καθιερωμένη εκδρομή στην αρχαία Ολυμπία και το Ηράκλειο με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

 

 

 

 

 

 

 

πηγη: naftikachronika.gr