Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 09:59

Άνοδος για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019

Γράφτηκε από τον

_για_την_παγκόσμια_ζήτηση_πετρελαίου_το_2019.jpg

Σε πρόσφατη έκθεσή της η International Energy Agency (IEA) ανέφερε ότι η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 1,4 εκατ. βαρελιών/ημέρα το 2019.

Οι λόγοι που θα συμβάλουν στην αύξηση της ζήτησης αργού πετρελαίου εκτιμάται ότι θα είναι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, καθώς και οι προβλέψεις που γίνονται για μεγαλύτερη σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου.

Ωστόσο η αγορά πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο διατρέχει κινδύνους καθώς πάντα υπάρχει το ρίσκο για πιθανή αύξηση των τιμών, αλλά και οι ενδεχόμενες αναταραχές στο διεθνές εμπόριο, λόγω πολιτικών αποφάσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ με άλλες χώρες.

Από την πλευρά της προσφοράς να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο οι χώρες – μέλη του OPEC υπολογίζεται ότι αύξησαν την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια/ημέρα αγγίζοντας τα 31,69 εκατ. βαρέλια, παρά τη συμφωνία του Οργανισμού για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή.

πηγή: naftikachronika.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή