Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 08:14

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της HSW

Γράφτηκε από τον

hellenic_seaways.jpg

του Μηνά Τσαμόπουλου

Στην πιο κρίσιμη φάση της περνάει σήμερα η υπόθεση με τη συμφωνία της εξαγοράς της Hellenic Seaways από την Attica Group μέσω μεταβίβασης των μετοχών από τις Μινωϊκές Γραμμές.

Πιο συγκεκριμένα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Έχει ήδη γίνει η εισήγηση προς την Επιτροπή στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με την οποία  η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης, δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων (οριοθέτηση σχετικής αγοράς με τη μέθοδο «Προσέλευση & Προορισμός»).

Κύκλοι από τςι εμπλεκόμενες εταιρείες επισημαίνουν: «Τους τελευταίους μήνες ασχολούμαστε με τη...χαρτούρα. Μαζέψαμε πολλά έγγραφα που ζήτησε η Επιτροπή   και πλέον θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη. Εάν η Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά βάζοντας όμως όρους που την καθιστούν μη συμφέρουσα για τα συμβαλλόμενα μέρη τότε θα γίνουν ή, για να ακριβολογούμε, ενδέχεται να γίνουν ενστάσεις. Και μιλάμε για μέτρα, όπως για παράδειγμα, πάγωμα τιμών ή να αποδρομοληγηθούν πλοία από συγκεκριμένες γραμμές κα.» και προσέθεσαν:

«Αν υπάρχουν ασύμφοροι όροι και τους δεχθείς τότε θα πρέπει να τους τηρήσεις, αλλιώς προβλέπονται πρόστιμα. Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Μπορεί η απόφαση να λέει ναι, ή ναι με προϋποθέσεις ή όχι. Όλα είναι ανοικτά. Συνήθως η απόφαση βγαίνει 30-40 ημέρες μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr