Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 00:00

Ζητούν κατάργηση εφοπλιστικών φοροαπαλλαγών

Γράφτηκε από τον

_ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ.jpg

«Ανοίγει» το θέμα της κατάργησης ή τουλάχιστον του δραστικού περιορισμού των φορολογικών προνομίων των εφοπλιστών καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια κυβέρνηση, με κορμό την Αριστερά, να πάρει μια σειρά σκληρών μέτρων για όλο τον κόσμο και να αφήσει στο απυρόβλητο τους εφοπλιστές.

Ειδικότερα, οι δανειστές μεταξύ των άλλων απαιτήσεών τους έχουν ζητήσει το εξής:

•    Αύξηση φόρων και σταδιακή κατάργηση φορολογικών προνομίων στη ναυτιλία

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να εξετάζει σοβαρά το θέμα καθώς υπήρχε σχετική πρόβλεψη στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήταν αρκετοί όσοι πίστευαν ότι θα ήταν προτιμότερο να μην «αγγίξουν» την… καυτή πατάτα.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι από την στιγμή που θα «ανοίξει» το θέμα η κυβέρνηση θα δίνει να τελειώνει η εποχή της «αβρότητας» με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και να ανοίγει ένα ακόμα «μέτωπο»  για την κυβέρνηση μετά από αυτό με τους ιδιοκτήτες των media.

Γενικά, πάντως, το περιβάλλον στην Ευρώπη αρχίζει να γίνεται αρκετά δυσμενές για τους εφοπλιστές, που  απολαμβάνουν σειρά φοροαπαλλαγών, καθώς και η Αγγλία ετοιμάζει αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία της προκαλώντας δυσαρέσκεια στους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου.

Είναι προφανές ότι στην περίπτωση του Πειραιά οι εφοπλιστές θα ανασύρουν και πάλι το παλιό επιχείρημα της συνταγματικής κατοχύρωσης των προνομίων τους, πράγμα, όμως, που δύσκολα θα γίνει αποδεκτό στο εξωτερικό καθώς δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η φορολογία ανά τόνο χωρητικότητας (tax tonnage) που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη αλλά μια σειρά άλλα φορολογικά προνόμια.

Η κυβέρνηση με το πρόσχημα της ενίσχυσης της ελληνικής σημαίας είναι πιθανό να επιλέξει να στηρίξει την εφοπλιστική επιχειρηματολογία, όπως κάνει και στην περίπτωση της Cosco.

Ωστόσο, όχι μόνο θα μείνει εκτεθειμένη απέναντι στη δοκιμαζόμενη κοινωνία αλλά δύσκολα θα πείσει τα ευρωπαϊκά όργανα, στα οποία έχει διαμορφωθεί μια διακριτή οργή για την απίστευτα ευνοϊκή μεταχείριση των εφοπλιστών.

Είναι χαρακτηριστικό πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο ανέφερε ότι τα έσοδα από τους φόρους εισοδήματος στην Ελλάδα φθάνουν μόλις στο 7,3% του ΑΕΠ, έναντι 11% της Ευρωζώνης.

Ποια μέτρα περιμένουν να ληφθούν οι δανειστές

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη κινηθεί (από τον Σεπτέμβριο του 2014) η διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για δύο συγκεκριμένα θέματα, που τα θεωρεί διακρίσεις σε βάρος των ευρωπαϊκών σημαιών.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει και περιμένει από την χώρα μας:
Να τροποποιήσει τους κανόνες φορολογικών διακρίσεων για πλοία με αλλοδαπή σημαία.

Σύμφωνα με τους ελληνικούς φορολογικούς κανόνες, τα πλοία με ελληνική σημαία και ορισμένα σκάφη στα οποία γίνεται η διαχείριση από την Ελλάδα εξαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος και αντ’  αυτού υπόκεινται στον απλοποιημένο και χαμηλότερο ειδικό φόρο χωρητικότητας για ναυτικές δραστηριότητες.
Από την άλλη πλευρά, τα πλοία με αλλοδαπή σημαία υπόκεινται σε λιγότερο ευνοϊκό καθεστώς φόρου εισοδήματος.

Επιπλέον, η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει εξαίρεση φόρου εισοδήματος για μερίσματα από οντότητες που χρησιμοποιούν πλοία με ελληνική σημαία, αλλά όχι για μερίσματα από εταιρείες που χρησιμοποιούν πλοία με αλλοδαπή σημαία.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι τέτοιοι κανόνες αντίκεινται στους κανόνες της ΕΕ για την ελευθερία εγκατάστασης, την ελευθερία παροχής υπηρεσιών και την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων.

Ποιες άλλες φοροαπαλλαγές έχουν μπει στο «στόχαστρο» της ΕΕ

Παράλληλα, όπως έχει γράψει αναλυτικά το Pireas2day.gr, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει και ορισμένες ακόμα φοροαπαλλαγές εφοπλιστών, όπως:

1.  Η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο ακινήτων για τις ναυτιλιακές εταιρείες.
«Αιτιολογήσατε το γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να απαλλάσσονται από έναν φόρο επί των ακινήτων», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά ερωτήματα, που θέτουν για την συγκεκριμένη απαλλαγή οι υπηρεσίες της Κομισιόν.

2.  Η απαλλαγή από τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου.

3.  Η απαλλαγή από τον ενιαίο ειδικό φόρο επί των πετρελαιοειδών

4.  Η απαλλαγή από λοιπή φορολογία βάσει του Ν. 3763/2009, που αφορά τέλη χαρτοσήμου κ.α

5.  Ο τρόπος μείωσης με το συναφούς με την εργασία κόστους, πράγμα για το οποίο θα εξεταστεί πως εφαρμόζονται οι διάφορες εργοδοτικές απαλλαγές από εισφορές στο ΝΑΤ κ.α.

6.  Ο Νόμος 2843/2000, με τον οποίο δημιουργήθηκε μια ειδική μορφή ανώνυμης εταιρείας, η ΕΕΠΝ της οποίας αποκλειστικός σκοπός είναι η πραγματοποίησης επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία και προβλέπει επίσης μια σειρά φοροαπαλλαγών.

7.  Εξετάζεται εάν οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν απαλλαγή από την ετήσια εισφορά για την σύναψη δανείων.

ΠΗΓΗ: pireas2day.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή