Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 18:31

Ελλάδα: Ευρωπαϊκή πρωτιά τηλεπικοινωνιακών δαπανών. Ληστρικά τιμολόγια από καρτέλ τηλεπικοινωνιακών εταιρειών

Γράφτηκε από τον

mobilephone-696x392.jpg

Από Γιώργος Αρτινός

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat επιβεβαιώνεται το πανύψηλο κόστος των τηλεπικοινωνιών στην χώρα μας, το οποίο οφείλεται κατά κύριο λόγο στο δυσθεώρητο κόστος και τα πανάκριβα τιμολόγια που επιβάλλει το καρτέλ των πολυεθνικών εταιρειών τηλεφωνίας, το οποίο κυριαρχεί στην αγορά ασύδοτα και χωρίς κανένα έλεγχο. Πανάκριβα τιμολόγια τα οποία έφτασε στο σημείο να το αναγνωρίσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κατά τα άλλα είναι “υποχείριο” των πολυεθνικών της τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες, σύμφωνα με την Eurostat, σπάνε όλα όλα τα ρεκόρ ξοδεύοντας ετησίως 5,7 δις ευρώ (!) σε τηλεπικοινωνίες, ποσό που αντιστοιχεί στο 3,2% του ΑΕΠ (!), κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε, με δεύτερη τη Βουλγαρία στο 3% του ΑΕΠ και τελευταία, ποια άλλη(;), την Γερμανία με 1,2% του ΑΕΠ.

Και ύστερα οι ιθύνοντες, χωρίς καμία ντροπή, θέλουν να μιλάνε για ανάπτυξη και ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, όταν η Ελλάδα διεκδικεί τα πρωτεία στα τιμολόγια της τηλεφωνίας, με τις μικρότερες μάλιστα ταχύτητες, στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του νερού, στα τιμολόγια των υπηρεσιών των τραπεζών, στα διόδια των εθνικών οδών, στις συγκοινωνίες, παρά τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία, στα φάρμακα, στις κοινωφελείς υπηρεσίες, στις δημόσιες υποδομές κλπ.

Κι’ όλα αυτά σε μια χώρα σε κρίση με φτωχοποιημένη, εξαθλιωμένη και άνεργη την κοινωνική πλειοψηφία, χωρίς φως στο βαθύ σκοτεινό τούνελ.

Τούτων δοθέντων η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο καταναλωτικό κίνημα το οποίο να προασπίσει όχι μόνο τους δυσπραγούντες πολίτες αλλά την ίδια την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας από την καταλήστευση των πολυεθνικών, των εγχώριων ιδιωτών τρωκτικών αλλά και ενός παρασιτικού, πελατειακού, εν πολλοίς διεφθαρμένου και αναποτελεσματικού κράτους.

Ανατροπή και ανατροπές τώρα!

Γιώργος Αρτινός

πηγη: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή