Σήμερα: 19/04/2024
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 18:54

120 δόσεις άνευ όρων για τα χρέη των φαρμακοβιομηχανιών

Γράφτηκε από τον

FARMAKA-LEFTA-2.jpg

«Δωράκι» από την κυβέρνηση για τις οφειλές τους από το 2013 έως το 2018

Μπορεί η υπαγωγή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών ακόμη και των ανέργων στις περίφημες «120 δόσεις», να απαιτεί δεκάδες προϋποθέσεις και ασφαλιστικές δικλείδες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις πολυεθνικές του φαρμάκου: 120 δόσεις για τα δικά τους χρέη στα κρατικά ταμεία και μάλιστα με ειδικούς όρους και προϋποθέσεις.

Αυτό προβλέπει το άρθρο 80 του πολυνομοσχεδίου που τιτλοφορείται «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το άρθρο δεν προκύπτει κανένας περιορισμός σχετικά με την υπαγωγή των εταιρειών του φαρμάκου στην ρύθμιση. Ούτε η φορολογική συμπεριφορά τους στο παρελθόν, ούτε τυχόν χρέη η οτιδήποτε άλλο. Αντιθέτως οι λεπτομέρειες της υπαγωγής και ο τρόπος είσπραξης θα καθορισθεί με – αγνώστου περιεχομένου- υπουργικής απόφαση. Το εύρος της ρύθμισης είναι εξαιρετικά μεγάλο αφού αγγίζει βεβαιωμένα χρέη από το 2015.

 Εξυπακούεται ότι στην συγκεκριμένη ρύθμιση μπορεί να υπαχθεί και η περίφημη Novartis, οι υποθέσεις της οποίας συνεχίζουν να απασχολούν την επικαιρότητα.

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή