Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 06:06

Η επιχείρηση εξάρθρωσης της ακροδεξιάς οργάνωσης «Κρυπτεία»

Γράφτηκε από τον

syllipsi.jpg

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. πως βρέθηκε στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού της

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εθνικιστικής οργάνωσης «Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία», από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενεργήθηκε έρευνα στην κατοικία 48χρονου στο Χαλάνδρι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-μεταλλική σιδερογροθιά

-τηλεκάρτα, με χρήση της οποίας πραγματοποιήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα προς Μ.Κ.Ο από μέλος της προαναφερόμενης Οργάνωσης

-πλήθος εντύπων (φέιγ βολάν) ρατσιστικού περιεχομένου υπογεγραμμένα από την «Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία»,

-χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μ.Κ.Ο. που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστες και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί απειλητικά -τηλεφωνήματα και αναλήψεις ευθύνης έκνομων ενεργειών εκ μέρους της «Κρυπτείας» αντίστοιχα.

Ο 48χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πράξεις που σχετίζονται με τη δράση της «Εθνικής Οργάνωσης Κρυπτεία» και ειδικότερα για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατ' εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ' εξακολούθηση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατ' εξακολούθηση, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοκατοχή.

Με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή