Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 09:32

Η κυβερνητική ”χούντα” των πλειστηριασμών εν δράσει. Τροπολογία θα βάζει φυλακή τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Η Ελλάδα γυρίζει σε σκοτεινές εποχές

Γράφτηκε από τον

pleistiriasmoi-eirinodikeio1.jpg

Η κυβερνητική ”χούντα” των πλειστηριασμών για να εξυπηρετήσει μια χούφτα τραπεζίτες, που εξουσιάζουν και ληστεύουν τη χώρα, γυρίζει την Ελλάδα στους πιο σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή (!)με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας (!) την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Σύμφωνα με τις ως άνω αυθαίρετες και αόριστες κατηγορίες, η αστυνομία ή και οποιοσδήποτε κακόπιστος συμβολαιογράφος, με τον πιο εύκολο και αναπόδεικτο τρόπο θα μπορεί να στέλνει στη φυλακή κάθε αγωνιστή του κινήματος.

Τέτοια ιδιώνυμα και αυθαίρετα νομικά κατασκευάσματα παραπέμπουν σε προπολεμικές και ανώμαλες μεταπολεμικές εποχές.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας, μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών, ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.

Η τροπολογία αίσχους και ιδιώνυμου χουντικού τύπου κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στη Βουλή.

Ολόκληρη η τροπολογία εδώ

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων

“Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των ΤσίπραΚοντονήΤσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της.

Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων.

Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ.”

ΠΗΓΗ: iskra.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ουμουαμούα Εμφιαλωμένο νερό ή νερό βρύσης; »
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή