Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 11:02

Είμαστε εδώ για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες (των ολιγαρχών) Από τον ταξικό «αποστάτη»

Γράφτηκε από τον

tispras-xaropa.jpg

«Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι η αναδιανομή του πλούτου, η κοινωνική προστασία, η στήριξη των μικρών απέναντι στους μεγάλους, των ανίσχυρων απέναντι στους ισχυρούς αποτελούν κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες, από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου μίλησε στο Περιφερειακό Συνέδριοπροπαγανδιστική, κομματική φιέστα για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κρήτης, σε συνέχεια ανάλογων συνεδρίων που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον πρωθυπουργό της χώρας, «αυτές είναι κατακτήσεις πολύ μεταγενέστερες από τον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό τύπου ζούγκλας, στον οποίον ο ισχυρότερος τρώει τον πιο αδύναμο». Αυτόν τον… πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό τύπου ζούγκλας, είπε, «επαγγέλλεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αναπτυξιακή προοπτική και μοντέλο σταθερό για την χώρα». Δηλαδή, το 3ο και 4ο μνημόνιο και τα συμπαρουμαρτούντα τους (μνημονιακοί νόμοι, εφαρμοστικές εγκύκλιοι), κατά τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι… πρωτόγονος νεοφιλελευθερισμός τύπου ζούγκλας· είναι «δίκαιη ανάπτυξη» και «Αριστερά».

«Εμείς είμαστε εδώ για να κινήσουμε προς τα μπρός το τροχό της ιστορίας. Για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες», σημείωσε ολοκληρώνοντας, αλλά κάπου εδώ χάλασε το μικρόφωνο και έγινε σαμποτάζ στον ήχο, ώστε να μην ακουστεί για εναντίον ποιανού ανισότητες παλεύει: του κεφαλαίου, των ολιγαρχών.

Παραφράζοντας λίγο μια λαϊκή παροιμία, ο ταξικός «αποστάτης» θα ήθελε να πει στον πρωθυπουργό πως… η Αριστερά ξέρει τι ποιεί η Δεξιά, όπως επίσης γνωρίζει και τη λαϊκή ρήση «δείξε μου τον (πολιτικό) φίλο σου, για να σου πω ποιος είσαι».

Να σημειωθεί πως προτού ξεκινήσει η ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, οργανώθηκε διαδήλωση από 55 εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικούς φορείς ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Η ανοχή και η υπομονή τελείωσαν, ενδυναμώνει το «κύμα» για την ανατροπή σου, του είπαν, μέσα σε πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας από την αστυνομία.

Πηγή: ergasianet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 11:15
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή