Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 09:59

Ο Σόιμπλε «κάρφωσε» τον Τσίπρα: Υποσχέθηκε φορολόγηση εφοπλιστών και φόρτωσε με βάρη τους αδύναμους

Γράφτηκε από τον

_σοιμπλε.PNG

Την... βγαίνει από αριστερά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στον Έλληνα πρωθυπουργό - Τον πήρε χαμπάρι και η Γερμανία ότι προσφέρει ασυλία στους πλοιοκτήτες και φορολογεί ασύστολα μισθωτούς και συνταξιούχους - «Υποσχέθηκε κατάργηση των προνομίων τους αλλά δεν έκανε τίποτα»

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ελληνική κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως επιμένει να φορτώνει τα βάρη τους αδύναμους.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί για το ελληνικό ζήτημα και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί «σκληρότητας» του ελληνικού προγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά, «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος».

Ο Γερμανός υπουργός έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον έγινε πρωθυπουργός τάζοντας πως θα φορολογήσει τους εφοπλιστές και θα καταργήσει τα προνόμιά τους και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να φορολογήσει μόνο τους αδύναμους. «Αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για ακόμα μια φορά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα, επέκρινε εκ νέου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς χαλαρή για τη Γερμανία.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα του ελληνικού χρέους παραμένει ανοιχτό και αναμένεται να ξανασυζητηθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χωρίς όμως να φαίνεται η οποιαδήποτε υποχώρηση από πλευράς των δανειστών στο θέμα των μέτρων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις διέρρευσαν στο πρακτορείο Bloomberg πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγουν να συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης πέρα από τη δυνατότητα 15ετούς επέκτασης των δανείων στήριξης, η οποία τέθηκε και στις 22 Μαΐου.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η κόντρα Ευρωπαίων και ΔΝΤ, με το τελευταίο να κρίνει «ανεπαρκή» την επιμήκυνση που έχει προταθεί, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμήνυσε χθες, ότι θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει άμεσα «καθαρότητα» όσον αφορά τις προοπτικές του χρέους.

Τι απαντά το Μαξίμου

«Οι ευθύνες του κου Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τις  δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


πηγη: newsbomb.gr
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή