Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 07:41

Άδωνις Γεωργιάδης: Και (ακρο)δεξιός και… λεβέντης;

Γράφτηκε από τον

adwnis-gewrgiadhs2.png

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κυρίου Άδ. Γεωργιάδη στην πολιτική ζωή του τόπου έχουμε δει διάφορες εκδοχές του. Έχουμε παρακολουθήσει «συγγνώμες» αλλά και (πολιτικές) κυβιστήσεις που έπρεπε να δικαιολογήσουν την πορεία από την τιμητική παρουσίαση βιβλίου του ναζί Πλεύρη, μέχρι το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, τη ΝΔ του Σαμαρά και την αντιπροεδρία στη ΝΔ του Μητσοτάκη. 

Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι ο κύριος υπουργός Αναπτύξεως κι Επενδύσεων, δηλώνει πάντα την υπερηφάνεια του όταν δηλώνει δεξιός, προσπαθώντας, βέβαια, να πετάξει από πάνω του εκείνο του ακροδεξιός, που του προσάπτουν (ακόμα και οι «κακές γλώσσες» εντός ΝΔ). Υπάρχουν, όμως, ορισμένες φορές που μάλλον δεν μπορεί να συγκρατηθεί και κάνει ακροδεξιές τοποθετήσεις που θα ζήλευαν και οι δηλωμένοι φασίστες. Κάπως έτσι έγινε και στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ όπου σε έξαλλη κατάσταση είπε:

«Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούργια».

Η δήλωση αυτή του υπουργού αφορά τους πρόσφυγες στη Μόρια. Ο κύριος Γεωργιάδης, βεβαίως, λίγο πριν είχε υποστηρίξει: «Πολύ στενοχωριέμαι που τους βλέπω» αλλά «δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό». Δείτε κι ακούστε μετά το έκτο λεπτό στο βίντεο:

 

Με λίγα λόγια ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε 13.000 ανθρώπους εμπρηστές, που δεν νιώθει υποχρεωμένος να τους ξανακτίζει σπίτια! Η λέξη «σπίτια» είναι ντροπή να λέγεται και μόνο, όταν μιλά κάποιος για το κολαστήριο της Μόριας. Κατά τα άλλα οποιοσδήποτε μη ακροδεξιός και μη φασίστας αντιλαμβάνεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού ταιριάζουν απόλυτα στον ρατσισμό αλλά και στη μισανθρωπία. 

Ο ίδιος άνθρωπος δεν είχε την ίδια οργή και αυστηρή διάθεση όταν εκφράστηκε για ένα άλλο θέμα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε ούτε (τζάμπα) τσαμπουκάδες, ούτε (ακροδεξιές) κραυγές, αλλά… αστική ευγένεια:

«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί». 

Ehj_yFTWsAEGtlO.jpg

 

_γεωργιάδη.png

Πρόκειται για τη δημόσια συγγνώμη ενός υπουργού της κυβερνήσεως στον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, που αφορούσε μια κοινοβουλευτική διαδικασία για την οποία στη Νέα Δημοκρατία δεν… συντονίστηκαν, για λόγους που ακόμα ψάχνουν και οι ίδιοι…  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα  αποτελέσματα της ψηφοφορίας, υπέρ της άρσης ασυλίας του Π. Πολάκη (μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη) ψήφισαν 70 βουλευτές της ΝΔ, 7 της Ελληνικής Λύσης και 3 του Κινήματος Αλλαγής (σύνολο 80). Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 76 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 του ΚΚΕ και 4 του ΜέΡΑ25 (σύνολο 84). «Παρών» δήλωσε ένας βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Οι 300 βουλευτές των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 158, ΣΥΡΙΖΑ 86, ΚΙΝΑΛ 22, ΚΚΕ 15, Λύση 10 και ΜέΡΑ25 9. 

Παρόλο που είναι εμφανές τι συνέβη στη Βουλή (τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών), ο Αδ. Γεωργιάδης δεν έμεινε μόνο στη συγγνώμη στον εκδότη. Δημοσίως, επίσης, υποστήριξε, ότι «δεν θα επαναληφθεί» η «αστοχία». Αλήθεια; Και με ποιον τρόπο εξασφαλίζεται αυτή η πρόθεση για μια ψηφοφορία στη Βουλή;… Τι σημαίνει «δεν θα επαναληφθεί». Ρωτάμε, απλά. 

Στις παραπάνω παρατηρήσεις δεν ασχολούμαστε με το περιεχόμενο του θέματος Κουρτάκη – Πολάκη. Αξιολογούμε τη… λεβεντιά του πολιτικού ανδρός, του (υποτίθεται) εκρηκτικού υπουργού Αναπτύξεως κι Επενδύσεων. Είναι ενδεικτική για να ξεχωρίσει κανείς τις αντιφάσεις, ας το πούμε έτσι, του Αδ. Γεωργιάδη. Μια σύγκριση (πολιτικής) συμπεριφοράς με τις δηλώσεις για τη Μόρια και τους πρόσφυγες, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη, για να αναρωτηθεί κανείς για τον κύριο υπουργό: Και (ακρο)δεξιός και… λεβέντης;

πηγη: imerodromos.gr