Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 08:35

Πούλιτζερ αμερικανίλας στον ΣΚΑΪ!

Γράφτηκε από τον

SKAI-VENEZOUELA-2.jpg

Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι εκείνος που αυτοανακηρύχθηκε (!) πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό  είναι αυτός που αμέσως (!) αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από συγκεκριμένες κυβερνήσεις – τσιράκια των Αμερικανών στη Λατινική Αμερική. Αυτό που έγινε με λίγα λόγια – και για όποιον έχει στοιχειώδη (μη ΗΠΑλληλική) πολιτική αντίληψη  – λέγεται στήσιμοπραξικοπήματος!

Η «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στείλει τελεσίγραφο στη Βενεζουέλα (ως τι άραγε;) να κάνει εκλογές. Το τελεσίγραφο απορρίφθηκε

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε να αναγνωρίσει τον δοτό «πρόεδρο» των Αμερικανών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Γραμματέα του, Πάνου Σκουρλέτη δήλωσε «την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο». Στη δήλωση… ξεχάστηκε μια λέξη – κλειδί για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Ποια είναι αυτή; Η λέξη ΗΠΑ (η ανακοίνωση  του ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση Σκουρλέτη εδώ). Όσον αφορά την κυβέρνηση αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κάποιος επίσημος διαχωρισμός από τη δήλωση της Φεντερίκα Μογκερίνι, την ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, η οποία τάχθηκε με σαφή τρόπο – εξ ονόματος των 28 – υπέρ του Γκουαϊδό.

Σήμερα, λοιπόν, ήρθε κάποιος άλλος να πάρει θέση για τον Γκουαϊδό; Ποιος; Ο ΣΚΑΪ! Τι έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός από το κεντρικό του δελτίο;  «Αναγνώρισε» τον δοτό «πρόεδρο» των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα! 

Ο ΣΚΑΪ που είναι τόσο ευαίσθητος σε θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων πήρε μια συνέντευξη από τον  Γκουαϊδό, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε παρακάτω σε βίντεο.

Μιλάμε για τον ΣΚΑΪ με τη γνωστή ανησυχία  για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνώς. Του ξεφεύγουν, βέβαια, ορισμένες περιπτώσεις χωρών, όπως για παράδειγμα η Ουκρανία ή η Σαουδική Αραβία. «Χάνει» κι άλλα θέματα, από πιο κοντινές χώρες, όπως από τη Γαλλία του Μακρόν, όπου οι δυνάμεις καταστολής πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες και τραυματίζουν διαδηλωτές οι οποίοι χάνουν τα μάτια τους.

Ο ίδιος ΣΚΑΪ, λοιπόν, επιδιώκοντας μια άνευ προηγουμένου δημοσιογραφική επιτυχία (;), που μπορεί να διεκδικήσει Πούλιτζερ αμερικανίλας, ξεκίνησε τη συνέντευξη με την εξής ερώτηση: 

«Κύριε Γκουαϊδό, ποιος είναι ο νόμιμος πρόεδρος αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα;».

Τα υπόλοιπα στο βίντεο:

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr