Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 06:50

Συναγερμός! Έξω οι ναζί και οι φασίστες από τα σχολεία!

Γράφτηκε από τον

ANTI-NAZI-SXOLEIA-2.jpg

Συναγερμός! Δεν υπάρχουν περιθώρια! Οι ναζί και οι φασίστες απειλούν να βρεθούν μέσα σχολεία. Το δηλητήριο τους κινδυνεύει να φτάσει εκεί, στο πιο ευαίσθητο και το πιο ελπιδοφόρο μέρος της κοινωνίας, στους μαθητές της χώρας.

Οι ναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και διάφορες άλλες ναζιστικές και φασιστικές ομάδες χρησιμοποιούν συγκεκριμένα γεγονότα, παρουσιάζοντας τα με τη δική τους εμετική οπτική, και είναι έτοιμοι – αμέσως μετά – να μιλήσουν (αν δεν το κάνουν ήδη) για τον Χίτλερ και το διαχωρισμό των ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλα αυτά τα χιτλεροειδή «ανοίγουν» στα σχολεία θέματα που «άνοιξαν» στην κοινωνία, όλο το μεγάλο τελευταίο διάστημα: Από την εκμετάλλευση και την παρουσία τους στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τον θάνατο του Κατσίφα στην Αλβανία μέχρι και το πογκρόμ αθλιότητας για το Πολυτεχνείο και τους «μέσα» κι «έξω» νεκρούς. Παράλληλα, σε μια επίδειξη πως «είναι εδώ» βγήκαν στο σταθμό στο Μοναστηράκι για να φωνάξουν εμετικά συνθήματα, αλλά εμφανίζονται και σε γειτονιές και γήπεδα ( τελευταία φορά με ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της Εθνικής με την Εσθονία).

Σήμερα, μάλιστα, ο Μιχαλολιάκος, ο αρχιναζί βγήκε με δήλωση του στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και εμφανίστηκε ως «προστάτης» των μαθητών και υπερασπιστής στο δικαίωμα τους στη διαδήλωση!

«Η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές, που είναι σήμερα η Εθνική Πρωτοπορία στον Αγώνα του Λαού μας ενάντια στον εθνομηδενισμό και την ξενοκρατία. Οι κόκκινοι παρακρατικοί τραμπούκοι δεν θα περάσουν! Η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία! Σήμερα τα σχολεία και αύριο τα Πανεπιστήμια θα είναι το προπύργιο μιας Εθνικής Αντεπίθεσης ενάντια σ’ αυτούς που μισούν την Ελλάδα και την Ιστορία της».

***

Θα προχωρήσουμε σε μια καταγραφή καταγγελιών και ανακοινώσεων από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την παρέμβαση των ναζί και των φασιστών στα σχολεία και στη συνέχεια θα δούμε σύντομα ποια είναι αυτά τα κατακάθια της ιστορίας, οι χρυσαυγίτες και οι ομάδες γύρω από αυτήν, οι ακροδεξιές γκρούπες που «πουλάνε» «πατρίδα» για να αγοράσουν «μισανθρωπία».

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων, με ιδιαίτερη ένταση, τις τελευταίες μέρες. Ομάδες που δεν κρύβουν το ακροδεξιό τους πρόσωπο, χρησιμοποιώντας κάποιους μαθητές, εξωσχολικούς και γονείς, με χειριστικό τρόπο αλλά και με απειλές, προσπαθούν να επιβάλλουν σε διάφορα σχολεία “εθνικιστικές απόψεις” αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό δρουν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα η εγκληματική Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το Μακεδονικό, την υπόθεση Κατσίφα κ.ά., επιδίδονται σε μια πατριδοκαπηλία, με συνθήματα κενά από διεκδικήσεις δικαιωμάτων αλλά γεμάτα μίσος. Με τρομακτική ευκολία αυτοί οι ακροδεξιοί κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για τη χώρα και το λαό μας» (ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ).

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας:  «Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων εξωσχολικών κύκλων που τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για «Μακεδονικό», «Κατσίφα» και «Β. Ήπειρο», παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους.  Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, την ώρα που μαζικές καταλήψεις τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών την θέρμανση, τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, την σχολική στέγη , κ.ά. εμφανίζονται καταλήψεις που δεν φαίνεται να έχουν ευρεία απήχηση και συνήθως υποχωρούν μετά από μία ή δύο ημέρες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις των μαθητών στα σχολείαΤα συνθήματα που ακούγονται και τα είδαμε σε κάποια σχολεία, όπως «Μακεδονία γη Ελληνική», είναι συνθήματα που ανοίγουν το δρόμο για αλλαγή συνόρων και προσπάθεια να καθοδηγήσουν μαθητές σε επικίνδυνα μονοπάτια αλυτρωτισμού» (ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ)

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:  Ο πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ, Γιάννης Λαθήρας, κατήγγειλε στοχοποίηση μαθητών και καθηγητών που αντιδρούν στις καταλήψεις στις οποίες καλούν ακροδεξιοί. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για προσπάθειες φασιστικών ομάδων να επιβάλλουν λουκέτο σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας με πρόσχημα το Μακεδονικό. 

Τις δηλώσεις έκανε στο news247.gr εδώ , όπου στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως καταλήψεις τέτοιου τύπου έχουν ήδη εκδηλωθεί σε σχολεία της Κατερίνης και επεκτάθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες κ.λπ. ενώ είχε προηγηθεί η κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.  Σημειώνεται, δε,  ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατονομάζει καθηγητές μέσω Twitter δίνοντας τα στοιχεία τους χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι τώρα παρέμβαση από τις Αρχές.

Ποιος είναι ναζί βουλευτής μπορείτε να το βρείτε στο twitter:

***

Καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων στο alfavita.gr για επιθέσεις φασιστών, πίσω από την ιδιότητα του γονέα, σε εκπαιδευτικούς, με αφορμή τον εορτασμό της γιορτής του Πολυτεχνείου. Η καταγγελία  έρχεται στη δημοσιότητα μαζί με την ανακοίνωση του του Σύλλογου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Αριστοτέλης» στο alfavita.gr για τις επιθέσεις που πραγματοποιούν διάφοροι ακροδεξιοί κύκλοι όπως η φασιστική εφημερίδα Στόχο ενάντια εκπαιδευτική κοινότητα και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου (περισσότερα εδώ). 

Συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας: «Τις τελευταίες μέρες διακινούνται μέσω “Facebook” και “Instagram” διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα που παρουσιάζουν μια ημερομηνία σαν μέρα καταλήψεων στα σχολεία, με φασιστικό περιεχόμενο και συνθήματα μίσους. Καλούμε τους συμμαθητές μας να γυρίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη την πλάτη στα φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους και θέλουν να σπείρουν στα σχολεία και τις γειτονιές μας τις μισάνθρωπες, φασιστικές, δολοφονικές, σάπιες ιδέες τους και το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Τα καλέσματα για την ψευτοπανελλαδική μέρα καταλήψεων είναι ανυπόγραφα, γιατί απλά δεν υπάρχουν σχολεία και συντονιστικά που να καλούν σε φασιστικού περιεχόμενου καταλήψεις. Οι φασίστες τρώνε πόρτα όπου βάζουν αυτό το θέμα στα σχολεία και θα συνεχίσουν να τρώνε τα μούτρα τους όπου τολμήσουν να το βάλουν από εδώ και μπρος!Αυτά τα καλέσματα δεν είναι όμως και ανώνυμα, μιας και προπαγανδίζονται από τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής, από τους υπόδικους φασίστες βουλευτές τους και από μια σειρά φασιστικούς λογαριασμούς και προφίλ στα social media» (περισσότερα εδώ)

Πρωτοβουλία μαθητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συντεταγμένη προσπάθεια φασιστικών ομάδων μέσα στα σχολεία. Συγκεκριμένα, είδαμε καταλήψεις σχολείων με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα, πορείες μαθητών σε πόλεις της Β. Ελλάδας, ακόμα και στοχοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από φασίστες. Σα να μην έφτανε αυτό τις επόμενες μέρες έχει κυκλοφορήσει στα social media κάλεσμα για πανελλαδική μέρα καταλήψεων με ανάλογο περιεχόμενο. Καταγγέλλουμε και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια που σπέρνει το δηλητήριο του φασισμού και του ναζισμού στα σχολεία μας. Η μέθοδος με την οποία διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή) καλούν στις εθνικιστικές καταλήψεις στις 29/11 είναι η κλασική μέθοδος του παρακράτους, δηλαδή ανώνυμα και στα μουλωχτά, χωρίς ανάληψη ευθύνης. Να μη μιλήσουμε φυσικά για δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Θα ήταν αστείο (…) Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μετατρέψουν την εθνικιστική φιέστα σε πανελλαδική μέρα πολύμορφης δράσης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό . Να κρεμάσουμε πανό να πραγματοποιήσουμε συμβολικές αποχές , να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της συγκεκριμένης δράσης μέσα από τις συνελεύσεις μας , τα 15μελή και τα 5μελή»(περισσότερα εδώ ). 

Ποιοι είναι αυτοί που εμφανίζονται «προστάτες» των μαθητών 

Ποιοι είναι αυτοί που εμφανίζονται προστάτες των μαθητών το είπαμε στην αρχή: Οι ναζί και οι φασίστες, μαζί και διάφορες ακροδεξιές ομάδες. Για τους ναζί της Χρυσής Αυγής θα επαναφέρουμε το βίντεο του «Ημεροδρόμου» το οποίο πρέπει (και αυτή τη φορά να φτάσει παντού (για να το κοινοποιήσετε απευθείας πατήστε εδώ). 

 

Ας δούμε τώρα και ποια είναι ορισμένα από τα συνθήματα που τους «εμπνέουν» μέχρι να φτάσουν στο «ψητό», δηλαδή στο ναζισμό: 

Οι ΕΣΑτζήδες με «ήρωα» τον Περίανδρο 

Και τώρα ας περάσουμε σε μια άλλη οργάνωση των ναζί, την ΕΣΑ

Οι ΕΣΑτζήδεςοργάνωση ναζιστική με «ήρωα» τον Περίανδρο – αυτόν που πήγε να δολοφονήσει τον Κουσουρή, είναι αυτοί που «συμπαραστάθηκαν» και παρεμβαίνουν σε σχολείο στον Γέρακα

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα τους: 

Το σήμα των ΕΣΑΤζήδων (και αυτό από την ιστοσελίδα τους) είναι αυτό που βλέπετε. Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβετε πόσο ναζί είναι οι ΕΣΑτζήδες;

Δείτε τη θεματολογία των παρεμβάσεων τους (οι φωτογραφίες από τα βίντεο που έχουν αναρτήσει στο youtube):

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 07:06
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή