Σήμερα: 19/04/2024
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 06:50

Η αποδόμηση ενός ψέματος

Γράφτηκε από τον

_Lupo_di_Mare.jpg

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες με μια οδυνηρή πραγματικότητα .Την αναντιστοιχία μεταξύ της παρακμάζουσας οικονομικής τους δύναμης και της τεράστιας στρατιωτικής δύναμης που διαθέτουν  .

Αυτή η ανισομερής ανάπτυξη είναι και η αιτία που κλονίζεται η ηγεμονική τους θέση .Έτσι στην προσπάθεια τους να την επανακτήσουν , χρησιμοποιούν σαν φόβητρο, την πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη που διαθέτουν  ώστε να κάμψουν και να εκμηδενίσουν τις αντιστάσεις των γεωπολιτικών τους ανταγωνιστών.

Η διεκπεραίωση αυτού του  έργου έχει ανατεθεί σε πρόσωπα κλειδιά που απαρτίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ και δεν είναι άλλα από πρώην στρατιωτικούς  που κατέχουν τις  νευραλγικές θέσεις των υπουργών εξωτερικών και άμυνας .  

 Δικής τους έμπνευσης και η χθεσινή επίδειξη «αμερικανικής δικαιοσύνης» στη Συρία με αφορμή την ύπαρξη και χρήση χημικών όπλων από μέρους του στρατού του Άσαντ .

Το ρωσικό site Sputnik  στις 12 Απριλίου 2018 παρουσίασε μια δημόσια δήλωση του Στρατηγού Valery Gerasimov (αρχηγού του ρωσικού στρατού)  , με ημερομηνία 13 Μαρτίου 2018 (πριν ένα μήνα δηλαδή), στη διάρκεια ενημέρωσης, όπου λέει τα εξής: Σήμερα έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με ένοπλους που ετοιμάζονται να κατηγορήσουν ψευδώς την κυβέρνηση (σ.σ. της Συρίας) για χημική επίθεση εναντίον αμάχων, σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Ghouta. Έχει συγκεντρωθεί ένα πλήθος γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, που έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές, που θα εμφανιστούν σαν τα θύματα μιας ενέργειας με χημικά. Οι ακτιβιστές των “White Helmets” και ομάδα κινηματογράφησης βρίσκονται ήδη στα μέρη που πρέπει, με δορυφορικούς πομπούς video. Αυτά έχουν επιβεβαιωθεί μετά την ανακάλυψη ενός εργαστηρίου παραγωγής χημικών όπλων στο χωριό Aftris, που απελευθερώθηκε απ’ τους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  μας , μετά απ’ αυτήν την σκηνοθετημένη πρόκληση , οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατηγορήσουν τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας για χρήση χημικών όπλων, καθώς και να προμηθεύσουν την διεθνή κοινότητα με τις υποτιθέμενες «αποδείξεις» μαζικών απωλειών αμάχων που θα έχουν προκληθεί απ’ την συριακή κυβέρνηση και την ρωσική κυβέρνηση που την στηρίζει. Σαν απάντηση, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να επιτεθεί αεροπορικά στα κυβερνητικά κτίρια στη Δαμασκό.

 Έτσι  φαίνεται ότι στήθηκε η «χημική αφορμή» και η «τιμωρία».

Εκείνο όμως που είναι υπεράνω ενός «πιστεύω - δεν πιστεύω», που δεν μπορεί κανένας να απορρίψει σαν « λόγια προερχόμενα από τις γραμμές του εχθρού », είναι αυτά που είπε ο Peter Ford σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Σκωτσέζικο BBC , στον δημοσιογράφο Gary Robertson (ο οποίος δεν χαιρόταν καθόλου μ’ αυτά που άκουγε…).

Κι αυτό επειδή ο Peter Ford δεν είναι ο «όποιος όποιος», αλλά ο πρεσβευτής της Αυτού Μεγαλειότητας στη Δαμασκό την χρονική περίοδο από το 2003 ως το 2006 – συνταξιούχος σήμερα. Κι όταν ένας υψηλόβαθμος βετεράνος του Αγγλικού διπλωματικού σώματος λέει τέτοια πράγματα, ο παραπάνω Ρώσος Στρατηγός Valery Gerasimov και οι ισχυρισμοί του μάλλον περισσεύουν – για το «δυτικό» ακροατήριο…

… Δε νομίζω ότι ο Άσαντ ανησυχεί μήπως οι ερευνητές (σ.σ. του οργανισμού για την απαγόρευση των χημικών όπλων) βρουν στοιχεία για την ενοχή του, γιατί πιθανότατα δεν είναι ένοχος, τουλάχιστον σ’ αυτήν την περίπτωση. Προτείνω να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, πέρα απ’ τα αισθήματά μας, και να μην ξεγελιόμαστε απ’ αυτά τα βίντεο (σ.σ.: πρόκειται για λίγα πλάνα απ’ το εσωτερικό νοσοκομείου όπου παιδιά τσιρίζουν και κάποιοι μεγάλοι, όχι γιατροί, τα καταβρέχουν και τους βάζουν μάσκες οξυγόνου), που δεν είναι επιβεβαιωμένα, αλλά παίζονται και ξαναπαίζονται και ξαναπαίζονται.

Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες είναι οι πηγές αυτής της πληροφορίας που μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο. Και λυπάμαι που το λέω αλλά τα media δεν κάνουν την δουλειά τους που είναι ότι θα έπρεπε να δουν ποιες είναι οι πηγές αυτής της πληροφορίας. Λοιπόν οι πηγές είναι η Syrian American Medical Society, που είναι βραχίονας της φιλο-ισλαμιστικής προπαγάνδας με έδρα τις ΗΠΑ …

Δημοσιογράφος: Δηλαδή λέτε ότι είναι στημένο, ότι δεν πέθανε κόσμος;

Peter Ford: Ναι. Ναι! Το εξαιρετικά πιο πιθανό είναι ότι αυτό το περιστατικό είναι στημένο. Ελάτε τώρα, ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να φτιαχτούν ψευδείς εικόνες για χρήση στο internet. Κοιτάξετε προσεκτικά τις εικόνες. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τις στήσει.

Και η δεύτερη πηγή αυτής της πληροφορίας είναι οι υποτιθέμενοι «αυτόπτες», οι οποίοι ποιοί είναι; Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι “white helmets”, που είναι ένας ακόμα μηχανισμός φίλο-ισλαμικής, τζιχαντιστικής προπαγάνδας…. Έχουμε αποφασίσει να θεωρήσουμε αξιόπιστους τέτοιους «αυτόπτες».

Δημοσιογράφος (εξαιρετικά ενοχλημένος): Μα γιατί να κάνουν τέτοιο στήσιμο εναντίον του Άσαντ οι συγκεκριμένοι;

Peter Ford: Δεν είναι προφανές; Ακόμα κι ένα παιδί θα καταλάβαινε ότι ο σκοπός ήταν να δημιουργηθεί αυτή η υστερία και μετά η στρατιωτική δράση που τώρα βρισκόμαστε στο σημείο να αναλάβουμε διακινδυνεύοντας την ίδια την ασφάλειά μας…. Το βρίσκω ελεεινό που επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να σέρνονται απ’ αυτούς τους φανατικούς ισλαμιστές. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Σας προκαλώ. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Με ποιον τρόπο θα ωφελούνταν ο Άσαντ με το να χρησιμοποιήσει χημικά; Γιατί θα έκανε κάτι τέτοιο την στιγμή που είχε νικήσει ήδη στη μάχη για την ανατολική Ghouta, ουσιαστικά αυτή η μάχη είχε τελειώσει υπέρ του… Γιατί λοιπόν θα επέλεγε μια τέτοια στιγμή για να κάνει αυτό που ήταν ξεκάθαρο ότι θα καταλήξει σε βάρος του;

Τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα υπάρχει ακόμα κάτι . Το σχετικό video documento του Sky Νews που συνηγορεί στα παραπάνω :  https://indivigital.com/news/viral-video-former-army-officer-cut-short-by-sky-news-during-interview-on-airstrikes-in-syria/  όπου ο σταθμός TV Sky Νews , «κόβει στον αέρα» την συνέντευξη του Βρετανού πρώην Α/ΓΕΕΘΑ επειδή βγήκε «εκτός πολιτικής γραμμής» για τα γεγονότα στη Συρία, όταν άρχισε να επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι ο Άσαντ «δεν έχει κανένα κίνητρο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα , από την στιγμή που νικάει και έχει πλέον  επικρατήσει στην Συρία όπως αναφέρουν άλλωστε και οι Αμερικανοί ... »

Λογικές σκέψεις και επιχειρήματα αποδόμησης ενός ψέματος – όχι από συμμάχους ή παρατρεχάμενους  του Άσαντ … Αλλά από έναν πρώην Άγγλο πρεσβευτή της Αυτού Μεγαλειότητας στη Δαμασκό… και έναν Βρετανό πρώην Α/ΓΕΕΘΑ …  

Lupo di Mare

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή