Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 08:31

Η κηδεία του Σύντροφου Νίκου

Γράφτηκε από τον

stefanis_nikos.jpg

Μέσα σε κλίμα πένθους και βαθειάς συγκίνησης αποχαιρέτησαν στο τελευταίο ταξίδι του τον σύντροφο Νίκο Στεφανή η οικογένειά του και πολλές δεκάδες σύντροφοι και φίλοι που έδωσαν το παρόν τους στην πολιτική κηδεία που έγινε στο νεκροταφείο Καισαριανής.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν εκ μέρους του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) η Μαριάννα Τζιατζή και ο Βαγγέλης Τσίτκανος σκιαγραφώντας την πλούσια αγωνιστική του δράση στο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα της χώρας μας.

Στην κηδεία του παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, μέλη του Δ.Σ της Ένωσής μας και πολλά μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συνδέσμου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία από την κηδεία του αγωνιστή Ναυτεργάτη (Μηχανικού Ε.Ν) εκπροσώπων του Προεδρείου και του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ στην οποία ο Νίκος Στεφανής αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του και είχε τεράστια συνεισφορά στην αγωνιστική πορεία αυτού του ιστορικού Σωματείου!!

 

Έφυγε από την ζωή ο αγωνιστής Ναυτεργάτης Νίκος Στεφανής

Πέθανε την 1/4/2017 ο Νίκος Στεφανής Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Ταμίας και μέλος του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ ενώ ήταν από τα ηγετικά στελέχη της κομματικής οργάνωσης Ναυτεργατών (ΚΟΝ) του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Στεφανής γεννήθηκε το 1949 στην Μεγάλη Βρύση Λακωνίας. Από μικρός εισήλθε και άσκησε το Ναυτεργατικό επάγγελμα και ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση μέσα και ‘έξω από τα καράβια και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΝΕ.

Στην διάρκεια της χούντας συνελήφθηκε, βασανίστηκε αλλά κράτησε παλληκαρήσια στάση απέναντι στην λαομίσητη δικτατορία. Τεράστια ήταν η αγωνιστική του συμβολή στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της Ναυτεργατικής συνδικαλιστικής κίνησης.

Η πολιτική, ιδεολογική και ταξική κατάρτιση τον ανέδειξαν σε έναν πρωτοπόρο αγωνιστή στις γραμμές του ταξικού Ναυτεργατικού κινήματος ενώ τεράστια ήταν και η συνεισφορά του στην προσπάθεια για την αλλαγή πλεύσης και την αποτίναξη του εργοδοτικού συνδικαλισμού από το ιστορικό Σωματείο των Μηχανικών!!

Η αγωνιστικότητα, η συνέπεια, το ήθος και η ταξική του αντίληψη σύντομα τον ανέδειξε σε μια από τις πιο σημαντικές μορφές του ταξικού κινήματος των Ναυτεργατών την μεταδικτατορική περίοδο ενώ είχε καθοριστικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό και ακολούθως στον αγωνιστικό προσανατολισμό της ΠΕΜΕΝ αλλά και ευρύτερα στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Την ίδια περίοδο αναδείχθηκε και Γραμματέας της Κ.Ο.Ν του ΚΚΕ. Στην συνέχεια διαφώνησε με τις αποφάσεις του 11ου και 12ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και αποχώρησε από τις γραμμές του και ταυτόχρονα εντάχθηκε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) το 1989 (μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης Ν.Δ – Συνασπισμού - ΚΚΕ), στο οποίο παρέμεινε μέχρι τέλος της ζωής του.

Ευχόμαστε στον αγαπητό Σύντροφο και Συναγωνιστή Νίκο καλό ταξίδι και γαλήνιες θάλασσες να τον συντροφεύουν στο τελευταίο του αυτό ταξίδι.

Η κηδεία του θα γίνει στις 4/4/2017 και ώρα 16,30 στο νεκροταφείο Καισαριανής και θα είναι πολιτική.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 07:01
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή