Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 00:00

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 16/1/2016 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

_για_το_ασφαλιστικο_αθηνα_16_1_2016.jpg

Μαχητικό και μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/1/2016 από δεκάδες εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες, κοινωνικά κινήματα και πολιτικές συλλογικότητες όπως είναι η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Χώρος προσυγκέντρωσης ήταν η πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα και γύρω από αυτή. Κεντρικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν η άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο δίνει την χαριστική βολή στα εναπομείναντα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ταυτόχρονα οδηγεί στην απαξίωση τον θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα στα οποία κυριάρχησαν: «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Δεν χρωστάμε σε κανέναν, φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «Εξήντα χρόνια τώρα ληστεύουν τα Ταμεία οι Τράπεζες, το κράτος και η εργοδοσία», «Πάρτε πίσω το ασφαλιστικό, πηγαίνετε εσείς να ζήσετε με 400 ευρώ», «Οργή λαού, εξέγερση παντού, να φύγουνε κυβέρνηση Ε.Ε και Δ.Ν.Τ».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, που προκάλεσε αρνητικότατες εντυπώσεις, της απουσίας από το συλλαλητήριο, από κάθε μορφή κινητοποίησης και συμμετοχής των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, παρότι υποστήριξε και ψήφισε τις σχετικές αποφάσεις στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αποχή του ΠΑΜΕ επέβαλε η ηγεσία του ΚΚΕ, πράγμα που εγείρει πολλά και σοβαρά ερωτήματα….

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Η ΠΕΝΕΝ είχε την δική της ξεχωριστή αγωνιστική παρουσία στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο με δικό της πανό στο οποίο ξεχώριζε το σύνθημα «Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα περάσει»

Η πορεία έγινε σε κλίμα αγωνιστικό και κατέληξε έξω από την Βουλή την οποία περιμετρικά είχαν περικυκλώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις!!

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στους νέους αγώνες που σχεδιάζονται και θα πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στον χώρο της Ναυτεργασίας, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας η ΠΕΝΕΝ έχει εξαγγείλει την συμμετοχή της στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνει με τους Συλλόγους εργαζομένων ΝΑΤ – Εστίας Ναυτικών και ΕΛΟΕΝ στις 20/1/2016 στο Υπουργείο Εργασίας και στις 21/1/2016 στα πλαίσια της Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στο λιμάνι του Πειραιά και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σε δήλωσή του σχετικά με το συλλαλητήριο ανέφερε: Η εργατική τάξη έχει τεθεί σε πλήρη αγωνιστική επαγρύπνηση, ετοιμότητα και δράση για την μεγάλη αναμέτρηση ενάντια στην υποτακτική στους τοκογλύφους δανειστές συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία σχεδιάζει να δώσει την χαριστική βολή στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας, Το αντιασφαλιστικό της τερατούργημα δεν θα κριθεί στην όποια ψηφοφορία στην Βουλή αλλά στους δρόμους και στους αγώνες των εργαζομένων που έχουν την δύναμη να οδηγήσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε αναδίπλωση, υποχώρηση και ήττα.

Στις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί η σύγκρουση και η μετωπική ρήξη με την νεομνημονιακή κυβερνητική πολιτική από την πλευρά του ανερχόμενου εργατικού και λαϊκού κινήματος και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις η μάχη αυτή να είναι νικηφόρα.

                                             **************************

 Ακολουθεί η Ανακοίνωση που είχε βγάλει η ΠΕΝΕΝ για συμμετοχή στο πιο πάνω συλλαλητήριο:

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 16/1/2016

 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η εργατική τάξη παίρνει θέση αποφασιστικής μάχης ενάντια στα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί για ψήφιση στην Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το σχέδιο νόμου που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλο αποτελεί την χαριστική βολή στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας και στα εναπομείναντα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Πρόκειται για σχέδιο λαιμητόμο που διαλύει και καταστρέφει την κοινωνική ασφάλιση και μετατρέπει τις συντάξεις σε βοηθήματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές του κουαρτέτου των τοκογλύφων δανειστών έρχεται με την σειρά της να φορτώσει στις πλάτες των εν ενεργεία ασφαλισμένων και των συνταξιούχων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα και βάζει την ταφόπλακα στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Πρόκειται για ένα σχεδιαζόμενο, μεθοδευμένο τερατούργημα που μόνο η κοινή συντονισμένη ενωτική πάλη όλων των εργαζομένων και του λαού μπορεί και πρέπει να το ματαιώσει και να επιβάλει εδώ και τώρα την απόσυρσή του!

Στην κατεύθυνση αυτή η Πανεργατική κινητοποίηση που οργανώνεται από συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, λαϊκές και πολιτικές συλλογικότητες στις 16/1/2016 αποτελεί ένα βήμα προς αυτήν την σωστή κατεύθυνση.

Η ΠΕΝΕΝ συμμετέχει και καλεί τον κλάδο να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Βουλή.

Η προσυγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ είναι στις 11 π.μ στα Χαυτεία στην Αθήνα.

Με εντολή του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                             Κροκίδης Νικόλαος

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 09:56
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή