Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 06:44

ΗΠΑ Στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη

Γράφτηκε από τον

us-army-europe.jpg

Οι ΗΠΑ θα στείλουν 20.000 στρατιώτες στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Φλεβάρη, για να συμμετάσχουν σε πολυεθνική στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας («Defender Europe-20»), σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων τα τελευταία 25 χρόνια στη «γηραιά ήπειρο».

Όπως ανακοίνωσε χτες η Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM)«περίπου 37.000 στρατιώτες από συμμαχικά κράτη και εταίρους των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν, με περίπου 20.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ». Ο αμερικανικός στρατός θα αποστείλει ένα αρχηγείο τμήματος, καθώς και τρεις ταξιαρχίες, στο πλαίσιο των επερχόμενων πολεμικών ασκήσεων, συμπληρώνει η EUCOM.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 10 διαφορετικές χώρες, με τις κύριες ασκήσεις να λαμβάνουν χώρα στη Γερμανία και την Πολωνία και θα κοστίσουν περίπου 340 εκατ. δολάρια. Η «EUCOM» αναφέρει πως οι στρατιωτικές ασκήσεις «θα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει από τις ασκήσεις Reforger», δηλαδή τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την εποχή του λεγόμενου Ψυχρού Πολέμου.

ΠΗΓΗ: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή