Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 07:00

Απορρίπτει η ΕΕ το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού

Γράφτηκε από τον

moscovici-2.jpg

Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή το ιταλικό σχέδιο προϋπολογισμού, στο φόντο μιας γενικότερης «αβεβαιότητας» τόσο για την καπιταλιστική οικονομία της Ιταλίας όσο και άλλων κρατών-μελών.

«Με μια πρώτη ανάγνωση το ιταλικό προσχέδιο προϋπολογισμού αποτελεί σημαντική απόκλιση από τη δημοσιονομική πορεία που υπέδειξε το συμβούλιο της ΕΕ, κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία», αναφέρεται σε επιστολή που έστειλαν στη Ρωμή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Β. Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «La Repubblica», η οποία δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της επιστολής, «πρόκειται για σαφή έκκληση να αλλάξει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός μέχρι τις 15 Οκτώβρη, που είναι και η τελευταία χρήσιμη ημερομηνία για την κατάθεση της τελικής μορφής του στις Βρυξέλλες».

«Δεν υπήρξε καμία απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού, διότι ακόμη δεν άρχισε ο επίσημος διάλογος», υποστηρίζουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, οι οποίες πάντως δηλώνουν πως «στοχεύουν σε εποικοδομητικό διάλογο».

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, «La Repubblica»)