Σήμερα: 28/03/2024
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 06:22

Ακροδεξιές κορώνες Salvini απέναντι στους νεοφιλελεύθερους Macron και Merkel.

Γράφτηκε από τον

Matteo-Salvini.jpg

Έτοιμος να ταξιδέψει στη Λιβύη εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini, ο οποίος θεωρεί υπεύθυνη και τη Γαλλία για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αφρικανική χώρα.

«Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει πρωταγωνίστρια στη διαδικασία σταθεροποίησης της Μεσογείου. Είμαι προσωπικά διαθέσιμος να διατρέξω κάποιους κινδύνους και να επιστρέψω εκεί σύντομα», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά και ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στη Λιβύη.

Ο κ. Salvini ανήρτησε επίσης ένα βίντεο με δηλώσεις που έκανε χθες Δευτέρα στους δημοσιογράφους:

«Προφανώς υπάρχει κάποιος πίσω (από τις τρέχουσες συγκρούσεις). Δεν ξέσπασαν τυχαία.
Φοβάμαι ότι κάποιος, για εθνικούς οικονομικούς λόγους, θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα όλης της Βόρειας Αφρικής και κατά συνέπεια της Ευρώπης. Σκέφτομαι κάποιον που πήγε να κάνει πόλεμο όταν δεν έπρεπε.  Κάποιον που ορίζει ημερομηνίες για τις εκλογές χωρίς να ενημερώσει τους συμμάχους του, τον ΟΗΕ και τους Λίβυους».

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ιταλό υπουργό, ο οποίος δεν επιτρέπει την αποβίβαση προσφύγων στα ιταλικά λιμάνια, αν η Λιβύη θεωρείται ασφαλής χώρα για να μεταφέρονται εκεί οι διασωθέντες στη Μεσόγειο, απάντησε μόνο:

«Ρωτήστε το Παρίσι».

Πυρά Salvini κατά Merkel για τα επεισόδια ακροδεξιών στη γερμανική πόλη Κέμνιτς

Έμμεσα πυρά στην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel για τα βίαια επεισόδια ακροδεξιών στην πόλη Κέμνιτς εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της Ιταλίας, M. Salvini.

Σε δηλώσεις του στη Deutsche Welle ο Salvini υπογράμμισε πως υποτίμησε τη δυσκολία της ένταξης χιλιάδων προσφύγων στη Γερμανία:

«Είναι σαφές ότι η Angela Merkel είχε υποτιμήσει τον κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων τα τελευταία χρόνια όταν είχε διαβεβαιώσει ότι υπήρχε θέση για εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία.»

Θυμάμαι πολύ καλά τι είχε γίνει εκείνη τη διαβόητη νύχτα (…) στην Κολονία και αλλού» τόνισε ο Salvini, αναφερόμενος στις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος πολλών γυναικών για τις οποίες κατηγορήθηκαν μετανάστες και πρόσφυγες την 31η Δεκεμβρίου 2015 στην Κολονία, γεγονός που είχε αλλάξει άρδην και την θέση της κοινής γνώμης της Γερμανίας απέναντι στους πρόσφυγες.

Όπως είπε ο Salvini, η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποτέλεσε μια «ξεκάθαρη αντίδραση» σε αυτό που επέμεινε να χαρακτηρίζει λάθος κρίσης της Merkel και της κυβέρνησής της ως προς τις δυνατότητες της χώρας για την υποδοχή και τη φιλοξενία προσφύγων.

«Αυτή είναι η απάντηση που θέλουν να δώσουν πολλοί δυσαρεστημένοι Γερμανοί» τόνισε ο Salvini, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά στην άφιξη προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες γίνονται συγκεντρώσεις στην πόλη Κέμνιτς εναντίον των αιτούντων άσυλο και της πολιτικής της Merkel για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τη δολοφονία ενός Γερμανού με μαχαίρι, για την οποία κατηγορούνται ένας Ιρακινός και ένας Σύρος, αμφότεροι αιτούντες άσυλο.

πηγη: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή