Σήμερα: 18/04/2024
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 09:46

Νέοι βάρβαροι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και πολλά εγκλήματα στη Γάζα. Aκόμα δυο Παλαιστίνιοι νεκροί

Γράφτηκε από τον

gaza-e1523091215142.jpg

Νέα αποτρόπαια και άνανδρη αεροπορική επιδρομή με στόχο θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου η ισραηλινή αεροπορία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο 61 Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών ή τραυματιών.

Ένας από τους στόχους του Ισραήλ ήταν μία μονάδα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ ένας δεύτερος στόχος αφορούσε την εγκατάσταση μίας ισλαμικής οργάνωσης, στο κέντρο του θύλακα.

«Πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους σε μια μονάδα που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός, δίχως ωστόσο να επιβεβαιώσει τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή.

Το Τελ Αβίβ υπογράμμισε, επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για μια -σύντομης διάρκειας- παραβίαση των συνόρων από ομάδα Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 30 Μαρτίου έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 116 Παλαιστίνιοι, ενώ μόνο την 14η Μαΐου ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 61.

Η ανάφλεξη της βίας στην περιοχή συνιστά απόρροια της απόφασης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την έδρα της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η κίνηση αυτή, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με την επιθυμία της ισραηλινής κυβέρνησης για αλλαγή της πρωτεύουσας της χώρας, θεωρήθηκε ως casus belli από τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι εποφθαλμιούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους.

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη ωμότητα και εχθρότητα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν από ισραηλινά πυρά 61 άτομα.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν μετά από νέες διαδηλώσεις στην Λωρίδα της Γάζας

Δεκάδες Παλαιστίνιοι που διαδήλωναν την Παρασκευή (25/5) στα σύνορα με τη Γάζα τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά και δακρυγόνα σήμερα, ενώ στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μεθόριο συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές σήμερα δεν προσέγγισαν τον φράκτη ασφαλείας και παρέμειναν σε απόσταση περίπου 800 μέτρων. Ωστόσο, σε ένα σημείο, δεκάδες νέοι προχώρησαν σε μια απόσταση 300 μέτρων και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Την ίδια ώρα ανατολικά της πόλης της Γάζας νεαροί πήγαν ακριβώς δίπλα από τον φράκτη και επιχείρησαν να τον ξηλώσουν.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας τουλάχιστον 109 διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Γιατροί επισημαίνουν ότι τουλάχιστον 10 εξ αυτών τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, και ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα, Γιάχια αλ Σινουάρ, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις προκαλώντας τις επευφημίες του κόσμου.

«Οι πορείες της επιστροφής δεν έχουν τελειώσει. Μπορεί να μην είναι τόσο μαζικές αλλά συνεχίζουμε» είπε ο Άλι, ένας διαδηλωτής που είχε κρύψει το πρόσωπό του με ένα μπλουζάκι και συμμετείχε στην πορεία ανατολικά της Χαν Γιούνες στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων την 30η Μαρτίου, 113 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά.

Ακόμη δυο Παλαιστίνιοι νεκροί στη Γάζα-Σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης

Δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί σήμερα από πλήγμα του ισραηλινού στρατού κατά θέσης παρατήρησης της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι δύο άνδρες, ο 25χρονος Χουσέιν αλ Αμούρ και ο 28χρονος Άμπντελ Χαλίμ Αλ Νάκα, σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης στα δυτικά της Ράφα, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το άρμα μάχης άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση θέσης του Ισλαμικού Τζιχάντ λίγο μετά την εξουδετέρωση από Ισραηλινούς πυροτεχνουργούς εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί κοντά στην μεθόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας και αποσκοπούσε στο να προκαλέσει βλάβη στον ισραηλινό στρατό.

Επίκαιρη η πρόταση της ΛΑ.Ε. και της Επιτροπής για την Ειρήνευση στην Συρία να στείλει η κυβέρνηση αεροπλάνο

Με δήλωση του ο Παν. Λαφαζάνης επανέρχεται στην πρόταση που έχουν κάνει από την Βηρυτό, την οποία επισκέφτηκε πρόσφατα, από κοινού ΛΑ.Ε. και Επιτροπή για την Ειρήνευση στην Συρία, με την οποία γίνεται έκκληση στην κυβέρνηση να στείλει επειγόντως αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Ελ Αρίς στην Ράφα, δίπλα στην Γάζα, το οποίο παραχωρεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου, με σκοπό να παραλάβει τραυματισμένους Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη περίθαλψης και να σώσει, έτσι, ζωές στα ελληνικά νοσοκομεία, στέλνοντας ένα μεγάλο ανθρωπιστικό μήνυμα στην Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

«Δεν είναι δυνατόν η κυβένηση», συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης, « να συνεχίζει να κωφεύει στην έκκληση μας και να αφήνει να χάνονται ζωές που μπορεί να σώσει, μόνο και μόνο για να μην ενοχλήσει τα γεράκια του Ισραήλ».

«Ντροπή για την ιστορία της χώρας μας», κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.

πηγή: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή