Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 11:31

Άστεγοι είναι 860.000 άνθρωποι στη Γερμανία!

Γράφτηκε από τον

germania-astegoi.jpg

Κατά 150% έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων στην Γερμανία από το 2014, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έκθεσης.  Το 2016 στην Γερμανία ήταν άστεγοι περίπου 860.000 άνθρωποι. Αυτά τα δραματικά νούμερα κατέγραψε και παρουσίασε, η Ομοσπονδιακή Ομάδα Εργασίας για την Βοήθεια προς τους Άστεγους (BAG W).

Περισσότεροι από τους μισούς, αστέγους ήταν πρόσφυγες, ενώ το 8% ανήλικοι και ανάμεσα τους, πολλά μικρά παιδιά. Τα στοιχεία αφορούν το 2016, ενώ η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη μέσα στο 2017 και όπως εκτιμά η  ομάδα «BAG W»,  ο αριθμός των αστέγων, θα αυξηθεί κατά ακόμη 40%, με τους ανθρώπους χωρίς στέγη να φθάνουν τα 1,2 εκατομμύρια μέχρι το 2018!

«Παρά το γεγονός ότι η μετανάστευση έχει επιδεινώσει δραματικά την όλη κατάσταση, δεν είναι σε καμία περίπτωση η μοναδική αιτία για την έλλειψη στέγης. Η σημαντικότερη αιτία είναι η λανθασμένη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BAG W, Τόμας Σπρεχτ. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία, από τις βασικές αιτίες της κατάστασης είναι η έλλειψη φθηνής και κοινωνικής στέγης. Οι εξώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στις μεγάλες Γερμανικές πόλεις. Στην πλουσιότερη χώρα της ευρωζώνης, χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται ακόμα και στους δρόμους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BAG W επισημαίνεται ότι 52.000 άτομα εκτιμάται ότι ζουν στον δρόμο, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 33% μέσα σε δύο χρόνια!

Στην Γερμανία, αυτή τη στιγμή περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Πλέον κατά χιλιάδες, από φαίνεται από τα στοιχεία, χάνουν ακόμα και το δικαίωμα στη στέγη.

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεί της Κομισιόν οι άστεγοι στην ΕΕ των «28» κρατών – μελών υπολογίζονται σε 4,1 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός σύμφωνα με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Οι άνθρωποι που ζουν σε χαρτόκουτα, σε πεζοδρόμια, δίπλα στους σταθμούς του μετρό, αποτελούν ένα ακόμα δείγμα της …«ευημερίας» που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους λαούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή