Σήμερα: 27/11/2020
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 11:38

ΠΕΝΕΝ: Άμεση σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ

Γράφτηκε από

ip_585015_APERGIA_10-04-2012.jpg

Προς: Γ.Γ - Μέλη Διοίκησης ΠΝΟ

Άμεση σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ πατώντας πάνω στις επώδυνες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων και επιχειρεί ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στις κατακτήσεις τους.

Οι επιθέσεις των προηγούμενων χρόνων τσάκισαν τις συντάξεις κύριες και επικουρικές και συνέτριψαν τις παροχές των ταμείων πρόνοιας για τα εφάπαξ όλων των ασφαλισμένων.

Τον τελευταίο νόμο ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου 4387/16) τον εφαρμόζει απαρέγκλιτα και ταυτόχρονα τον θωρακίζει και νομοθετικά και τον καθιστά ακόμη πιο ισχυρό ώστε να ακυρώσει κάθε δυνατότητα ακόμη και την δικαστική στις σχετικές δίκαιες διεκδικήσεις χιλιάδων ασφαλισμένων.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στο σύστημα δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με νόμο που ήδη έχει δοθεί στην δημοσιότητα και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και οι Εφάπαξ παροχές συγχωνεύονται στον ΕΦΚΑ και με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η κατάργησή τους.

Η Ν.Δ με τις διακηρυγμένες θέσεις της για τους τρεις πυλώνες του συστήματος βάζει ανοιχτά πλάτη για την ιδιωτικοποίησή της.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η αμετάκλητη κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης που είχε περικοπεί το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Ε.Ν και ο Πρόεδρος της ΕΕΕ διακηρύσσουν την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν στην κατάργηση της υφιστάμενης ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία και στην παραπέρα μείωση του αριθμού των ελλήνων Ναυτεργατών που υποχρεωτικά μέσω των εγκριτικών πράξεων απασχολούνται στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι εξελίξεις αυτές όπως επανειλημμένα έχουμε υπογραμμίσει ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στα Ναυτεργατικά δικαιώματα.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ με μοναδικό θέμα αυτές τις εξελίξεις και την λήψη απόφασης για άμεσες αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις έτσι ώστε ο Ναυτεργατικός κόσμος να αντιταχθεί σε αυτήν την συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης - εφοπλιστών.     

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή