Σήμερα: 20/11/2019
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 10:25

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από

_ΜΙΑ_ΓΡΟΘΙΑ.jpg

Στην συνέχεια δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα της Ένωσής μας σχετικά ψηφίσματα που εξέδωσε πρόσφατα το Δ.Σ

Όχι στο αντιδραστικό - ρατσιστικό νομοσχέδιο για το προσφυγικό άσυλο

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ εισήγαγε στην Βουλή με διαδικασίες fasttrackκαι ψηφίζεται τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για το προσφυγικό άσυλο.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ο χαρακτήρας και η κατεύθυνσή του είναι εναρμονισμένα με την αντιδραστική - ρατσιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αναγκαίες προσθήκες και την σφραγίδα της ακροδεξιάς πολιτικής διακυβέρνησης της Ν.Δ στον κρίσιμο τομέα του μεταναστευτικού - προσφυγικού.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ε.Ε οι σύμμαχοί τους σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και σε ανταγωνισμό με Ρωσία - Κίνα από την μια προκαλούν, υποδαυλίζουν, επεμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου για να προωθήσουν τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους και από αυτή την άποψη είναι υπαίτιοι για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους και από την άλλη κλείνουν τα σύνορα και επιφυλάσσουν για τους πρόσφυγες άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες στρατοπέδου και γκετοποίησης της ζωής τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο επιχειρεί την ενσωμάτωση διάφορων ευρωπαϊκών οδηγιών, την ενοποίηση διατάξεων για την διαδικασία της χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας. Το πλαίσιο αυτών των ρυθμίσεων είναι η συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας.

Η κυβέρνηση και το νομοσχέδιο επιφυλάσσουν πρακτικές αιχμαλώτων για τους πρόσφυγες, τους διώκουν, περιορίζουν δραστικά τα δικαιώματά τους, τους εγκλωβίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία κυριαρχούν άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Το νομοσχέδιο επιταχύνει, ενεργοποιεί, κλιμακώνει τις μαζικές απορρίψεις και οδηγεί σε κράτηση και απέλαση.

Καταργείται ουσιαστικά η πρόσβασή τους στην εργασία και αυτό γίνεται αμέσως με την λήψη του δελτίου αιτούντος το οποίο πάει στους 6 μήνες....

Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει πλέον την κατάργηση του εκπροσώπου της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και στο εξής θα απαρτίζεται από τρεις δικαστικούς.....

Οι αποφάσεις απελάσεων θα εκδίδονται μαζί με τις απορριπτικές, το μετατραυματικό στρες απαλείφεται ως λόγος ευαλωτότητας ενώ ρητά πλέον ζητείται ειδική αιτιολογία στις ιατρικές βεβαιώσεις.....

Μειώνεται η τριετής άδεια διαμονής στους δικαιούχους επικουρικής προστασίας στον ένα χρόνο. Αναφορικά με τα παιδιά των προσφύγων στην εκπαίδευση, διατηρεί το άδικο καθεστώς, επιτρέπεται αυτή να γίνεται μέσα στα στρατόπεδα χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδης υποδομές και τα ανάλογα μέσα.

Επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς ¨συνεργασίας" των προσφύγων σε κάθε φάση προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα εξέτασης της αίτησης για άσυλο αλλά ακόμη και την θέση σε στρατόπεδο, κάθε αντίρρηση για μετακίνηση σε άλλο στρατόπεδο οδηγεί σε κράτηση και απέλαση....

Η επιβολή του νόμου και της τάξης, δηλαδή της καταστολής είναι επίσης στην φιλοσοφία αυτού του αντιδραστικού νομοσχεδίου.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την αντιπροσφυγική και ξενοφοβική ρητορική και πολιτική της όπως επίσης κλιμακώνονται οι ξεδιάντροπες ρατσιστικές εκστρατείες ενάντια στους πρόσφυγες από Βελόπουλο, Χρυσή Αυγή και άλλα ακροδεξιά μορφώματα αλλά και τοπικούς παράγοντες σε διάφορα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων στο άσυλο των προσφύγων, την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Παλεύουμε για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους επιθετικούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς Ε.Ε - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο την χώρα και τον λαό μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

ΠΕΝΕΝ

Καταδικάζουμε την δίωξη σε βάρος του Π. Λαφαζάνη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών

 

Στις 30 Οκτώβρη 2019 παραπέμπεται σε δίκη ο Π. Λαφαζάνης πρώην Γραμματέας της ΛΑΕ για τ ην δράση με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της εργατικής και λαϊκής κατοικίας.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν πλήθος διατάξεων και άρθρων του ποινικού κώδικα.

Θεωρούμε την παραπομπή του σε δίκη ως προϊόν πολιτικής δίωξης, οι δε κατηγορίες συνιστούν επιστροφή στις πιο σκοταδιστικές και αντιδραστικές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Η πάλη για την προστασία της λαϊκής και εργατικής κατοικίας συσπείρωσε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε και στο άμεσο μέλλον (κυβέρνηση Ν.Δ), ευρύτερες πολιτικές, κινηματικές δυνάμεις και εργατικά Σωματεία.

Αυτή η δραστήρια αλληλεγγύη αποτέλεσε ένα ισχυρό προστατευτικό κλοιό για να αποτραπεί η υφαρπαγή των περιουσιών λαϊκών ανθρώπων που οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση εξ αιτίας των αντιλαϊκών και μνημονιακών πολιτικών που βύθισαν τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κατηγορούμενοι θα έπρεπε να είναι το αστικό πολιτικό σύστημα, το κεφάλαιο και το ευρωενωσιακό πολιτικό κατεστημένο που από κοινού άδραξαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τον δημόσιο πλούτο, τις επιχειρήσεις του δημοσίου αλλά και την πρώτη εργατική - λαϊκή κατοικία.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί το σταμάτημα των διώξεων ενάντια στον Π. Λαφαζάνη και σε άλλους αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης κατά των πλειστηριασμών.

Απαιτούμε να πάρουν τέλος εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί εναντίον της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις και τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών στο "Άγιος Σάββας"

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τις απόπειρες του Διοικητή του δημόσιου νοσοκομείου Άγιος Σάββας για την απόλυση 6 επικουρικών γιατρών μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Καταραχιάς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μεθόδευση για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών γίνεται παντελώς αυθαίρετα αφού 6 συντονιστές διευθυντές έχουν ζητήσει την ανανέωση των συμβάσεων και ταυτόχρονα οι επιχειρούμενες απολύσεις δεν έχουν την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου, του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και των αντίστοιχων τομεαρχών.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας με κενά στις οργανικές συνθέσεις να εξοστρακίζει 6 θέσεις εργασίας.  

Ειδικότερα θεωρούμε προϊόν συνδικαλιστικής δίωξης και εκδικητικότητας την απόλυση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ο οποίος με συνέπεια παλεύει για τα εργασιακά προβλήματα και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 6 εργαζομένους και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, απαιτούμε την ανανέωση όλων των συμβάσεων των επικουρικών και μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών των νοσοκομείων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή