Σήμερα: 15/12/2019
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 09:27

Αίτημα της ΠΕΝΕΝ για σύγκληση της Ε.Ε της ΠΝΟ για το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο

Γράφτηκε από

.jpg

Παραθέτουμε στην συνέχεια το αίτημα της ΠΕΝΕΝ για την έκτακτη σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ με αφορμή την δημοσιοποίηση του "αναπτυξιακού" πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά από αντεργατικές και αντιδραστικές διατάξεις στην ΣΣΕ και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των Συνδικάτων.

Προς: Γ.Γ και μέλη Διοίκησης ΠΝΟ

Θέμα: Σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΝΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε χθες στην δημοσιότητα για διαβούλευση το "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο στο οποίο υπάρχουν πλήθος διατάξεων οι οποίες το καθιστούν ένα αντεργατικό τερατούργημα.

Ειδικότερα σε αυτό περιλαμβάνονται ρυθμίσεις με τις οποίες προωθείται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων Διοίκησης των Συνδικάτων, "συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας".

Πρόκειται για παρέμβαση στα Συνδικάτα που επιβάλει στους εργαζόμενους ψηφοφορίες μακριά από οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία και με τον τρόπο αυτό επιχειρείται ο έλεγχος των αποφάσεων να περάσει στην εργοδοσία και στους δικούς της ανθρώπους και στην ουσία καταργεί την ζωντανή διαδικασία της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων και τις εσωτερικές σωματειακές διαδικασίες του κορυφαίου αντιπροσωπευτικού οργάνου των Σωματείων που αποτελεί η Γενική Συνέλευση.

Επίσης στο ίδιο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για την ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων και του απόλυτου ελέγχου των Συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος. Πρόκειται για μεθόδευση η οποία αποσκοπεί να δημιουργήσει ηλεκτρονικό μητρώο, δηλαδή το φακέλωμα και μετά όλα τα υπόλοιπα να καθορίζονται με Υπουργικές αποφάσεις.

Και στις δύο αναφερόμενες διατάξεις του σχεδίου νόμου παραπέμπει σε απόφαση του Υπουργού Εργασίας "κάθε θέμα σχετικά" στα εκκρεμή ζητήματα που θα θέλουν περαιτέρω επεξεργασία και ολοκλήρωση.

Επίσης στο σχέδιο νόμου σειρά άλλων διατάξεων υπονομεύουν τις κλαδικές ΣΣΕ θέτοντας την πρόβλεψη για ¨ρήτρα εξαίρεσης" από την εφαρμογή της. Προσχηματικά τίθεται για την εξαίρεση αυτή η οικονομική κατάσταση που θα επικαλούνται οι εργοδότες....

Έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την μη εφαρμογή των ΣΣΕ και ακολούθως για το χτύπημα των μισθών έτσι ώστε να κατρακυλήσουν στο όριο των κατωτέρων....

Μπροστά σε αυτή την σκληρή και βάρβαρη επίθεση η οποία αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων αντεργατικών μέτρων που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να δώσει αποφασιστική αγωνιστική και απεργιακή απάντησ έτσι ώστε να μην ευοδωθούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Επιβάλλεται η επείγουσα σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ και η λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική έκταση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή