Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 11:18

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ προς την Διοίκηση και τα μέλη μας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

Γράφτηκε από

.jpg

Συνάδελφοι,

πληροφορηθήκαμε ότι στο συμβούλιο του Σωματείου σας έχει αναπτυχθεί προβληματισμός αναφορικά με την συμμετοχή ή όχι στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς 2019.

Σχετικό επιχείρημα οι επιστροφές από την γιορτή του Πάσχα από την Κέρκυρα προς την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Ένας τέτοιος ισχυρισμός εάν υπάρχει δεν ισχύει μόνο για την δική σας Πορθμειακή γραμμή αλλά και για άλλες γραμμές όπως του Αργοσαρωνικού, Κυλλήνης - Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Θάσου - Καβάλας κ.λπ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά και η 24ωρη απεργία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ξεχωριστό γεγονός για την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που τα εργατικά δικαιώματα έχουν συντριβεί από τα αντιλαϊκά και μνημονιακά μέτρα των κυβερνήσεων 2010 - 2019.

Αυτό καθιστά αδήριτη ανάγκη την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς που συμβολίζει την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον ανειρήνευτο αγώνα της εργατικής τάξης, αυτή σύσσωμη να πάρει μέρος και να βάλει μπροστά τις δίκαιες διεκδικήσεις της.

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία (και ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφορές μας με την πλειοψηφία της Διοίκησής της) είναι σαφές ότι η καθολική συμμετοχή όλων μας σηματοδοτεί έναν αγωνιστικό δρόμο για την επίλυση των Ναυτεργατικών προβλημάτων.

Η άποψή μας ήταν και είναι ότι πρέπει στην απεργία αυτή να μην υπάρχει η παραμικρή ρωγμή και υποχώρηση, σε καμία γραμμή και κανένα Ναυτεργατικό μέτωπο.

Η μέχρι τώρα διαδρομή και δράση του Σωματείου σας δείχνει ότι πρέπει (παρά τις όποιες δυσκολίες) να βάλει μπροστά τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των Ναυτεργατών και θεωρούμε ότι η έγκαιρη απόφασή σας για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση του επιβατηγού κοινού και αυτοί που ενδεχόμενα επρόκειτο να επιστρέψουν την 1/5/2019 να επισπεύσουν και να προγραμματίσουν την αναχώρησή τους από το νησί είτε πριν την 1η Μάη 2019 είτε μια μέρα αργότερα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ