Σήμερα: 21/10/2020
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 09:49

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία Κερατσίνι - Πειραιάς. - 7 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Γράφτηκε από

FB_IMG_1600456036687_1.jpg

Χιλιάδες αντιφασίστες και φέτος συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην 7η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εντυπωσιακή και πολύ μαζική ήταν η συμμετοχή της νεολαίας ενώ το παρόν έδωσαν όλες οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του  αντιεξουσιαστικού χώρου, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες.

Ένα τεράστιο ποτάμι διέσχισε τις εργατογειτονιές από Κερατσίνι – Νίκαια - Δραπετσώνα το οποίο με τα συνθήματα ανέδειξε τη σημασία του αγώνα ενάντια στον φασισμό, της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής», διατρανώθηκε η θέληση τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ιδεολογική - πολιτική συντριβή των νεοφασιστικών ιδεών, την απομόνωση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού που αποτελούν το οπλοστάσιο της κυρίαρχης τάξης για τον εγκλωβισμό των λαϊκών μαζών, τον αποπροσανατολισμό τους στη κατεύθυνση διαιώνισης του εκμεταλλευτικού συστήματος και κυριαρχίας του κεφαλαίου στην κοινωνική - οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.

Η μεγάλη διαδήλωση κατέληξε στον Πειραιά.

Προκλητική ήταν τόσο στη συγκέντρωση όσο και σε όλη τη διαδρομή της διαδήλωσης η παρουσία των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων.

Η πορεία περιφρουρήθηκε έως το τέλος χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Όλοι μαζί ανανέωσαν το αντιφασιστικό τους ραντεβού για τις 7 Οκτώβρη, μέρα που θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της χρυσαυγίτικης συμμορίας.

Στη συγκέντρωση - πορεία συμμετείχε και η ΠΕΝΕΝ με δικό της μπλοκ και πανό.

fullsizeoutput_1477.jpeg

 

fullsizeoutput_1480.jpeg

 

fullsizeoutput_1475.jpeg

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή