Σήμερα: 28/05/2020
Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 12:09

Εντυπωσιακή μαζική διαδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά - "Έσπασε" το κυβερνητικό απαγορευτικό μπλόκο

Γράφτηκε από

1-5-2020.jpg

Μεγάλη εργατική συγκέντρωση - διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία εργατικών Σωματείων στην Αθήνα την 1η Μάη 2020.

Η κυβέρνηση όλες τις προηγούμενες μέρες καλλιεργούσε την τρομοκρατία και μέσω των ελεγχόμενων από αυτήν ΜΜΕ επιχείρησε να βάλει μπλόκο στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και των δημόσιων συγκεντρώσεων που είχαν εξαγγείλει δεκάδες εργατικά σωματεία και άλλες συλλογικότητες στα Χαυτεία και στην πορεία στη Βουλή.

Η συγκέντρωση, με την μαζική συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, έδωσε ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική κινδυνολογία, στον αυταρχισμό και στις απαγορεύσεις που επιχείρησε να επιβάλει.

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή σε αυτή έδωσε επίσης απάντηση στις παραινέσεις για συμβολικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς που διατυπώθηκαν από διάφορες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις....

Στη συγκέντρωση επικεφαλής ήταν τα μπλοκ και τα πανό των εργατικών σωματείων στα οποία προπορεύονταν το "Σωματείο εργαζομένων συμβασιούχων υπηρεσίας Ασύλου" το οποίο βρίσκεται ήδη σε πολυήμερη απεργία ενάντια στις απολύσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υφυπουργός Ν. Μηταράκης.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Χαυτεία στις 11.00 και με την μεγάλη συμμετοχή της ακύρωσε στην πράξη την συνδικαλιστική και πολιτική καραντίνα της Κυβέρνησης που αφορά τη συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα για τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα και δικαιώματα.

Οι διαδηλωτές και οι διοργανωτές επέδειξαν υποδειγματική στάση στην εφαρμογή των οδηγιών περί δημόσιων συγκεντρώσεων, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το υψηλό τους αίσθημα ευθύνης στην προστασία της δημόσιας υγείας και απορρίπτοντας την βρώμικη κυβερνητική προπαγάνδα που όλο αυτό το διάστημα πρόβαλε τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού για τις εργατικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις!!!

Κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης είχαν αναφορά στον χαρακτήρα της εργατικής Πρωτομαγιάς και το ταξικό τους μήνυμα στα επίκαιρα προβλήματα για την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και για τα εργατικά δικαιώματα ενάντια στα οποία κυβέρνηση - κεφάλαιο, αξιοποιώντας την υγειονομική κρίση, κλιμακώνουν την επίθεσή τους.

Η επιτυχία της συγκέντρωσης, η μαζικότητά της, ο αγωνιστικός παλμός, η ευρύτητα των δυνάμεων που την στήριξαν, τα συνθήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο αποτελούν μία σημαντική παρακαταθήκη για τις μάχες και τους αγώνες που υπάρχουν μπροστά μας και για τις οποίες το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει.

Αυτό που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να πετύχει με τα απαγορευτικά μέτρα και την προπαγάνδα της, το πέτυχε με την επιβολή μιας ιδιότυπης ομερτά από όλα τα αστικά ΜΜΕ πού αποσιώπησαν την μεγάλη αυτή εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, για την οποία δεν ανέφεραν το παραμικρό, δείγμα και αυτό ποιες δυνάμεις εχθρεύεται και θεωρεί ως αντίπαλο στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Η ΠΕΝΕΝ συμμετείχε με το δικό της μπλοκ δυνάμεων στη συγκέντρωση στα Χαυτεία και στην διαδήλωση στη Βουλή.

Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ πρωτοστάτησε στην οργάνωση και στην επιτυχία της 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας και από τις 5 το πρωί της Πρωτομαγιάς είχε συγκροτήσει απεργιακή περιφρούρηση δεκάδων ατόμων σε διάφορα πλοία τα οποία ήταν σε όλη την έκταση του λιμανιού του Πειραιά.

Στην συνέχεια αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ επισκέφθηκε τα πλοία, πραγματοποίησε συσκέψεις σε αυτά με τα μέλη της αναδεικνύοντας την ναυτιλιακή πολιτική Κυβέρνησης - εφοπλιστών, τις θέσεις της ΠΕΝΕΝ, τον ρόλο των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων και την ανάγκη μέσα στα ίδια τα καράβια να οργανωθεί και να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο, ισχυρό και αγωνιστικό κίνημα που θα βάζει μπροστά τα ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα.

Όταν ολοκληρώθηκε η περιοδεία των στελεχών της ΠΕΝΕΝ στα πλοία, ακολούθησε η μετάβασή τους, με επικεφαλής κλιμάκιο του Δ.Σ, και η κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των πεσόντων εργατών στο Πασαλιμάνι μαζί με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι το μπλοκ του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ επέλεξε για άλλη μία φορά τον δρόμο της απεργοσπασίας, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την απέχθεια και την ασέβειά του στις διαχρονικές αξίες που εκφράζει η εργατική Πρωτομαγιά.

Ταυτόχρονα έβγαλαν και μία λακωνική ανακοίνωση περί επαναφοράς της θερινής οργανικής σύνθεσης, παρακαλώντας το ΥΕΝ να την εφαρμόσει και την επόμενη μέρα ο "καλός" Υπουργός Ε.Ν απάντησε παρατείνοντας την χειμερινή σύνθεση και τον μήνα Μάη!!!

Από την άλλη το μπλοκ των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού προσήλθε συμβολικά στο λιμάνι, κλεισμένο σε καντίνα - καφέ παρακολουθούσε τις δραστηριότητες της ΠΕΝΕΝ στα πλοία, δείχνοντας και αυτό με τη σειρά του ποια είναι η αξία που προσδίδει στην εργατική Πρωτομαγιά και στην αναγκαία ενημέρωση των Ναυτεργατών για τα ναυτεργατικά προβλήματα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

20200501_114409.jpg

 

 2020-05-03_135451.jpg

 

 

 

 

20200501_075523.jpg

 

 

 20200501_071010.jpg

 

 

20200501_071938.jpg

 

 

 20200501_061954.jpg

 

 20200501_091006.jpg

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 14:39
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή