Σήμερα: 30/05/2020
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 09:53

Ενημερωτικές συσκέψεις της ΠΕΝΕΝ στα καράβια για την απεργία της 18ης Φλεβάρη 2020

Γράφτηκε από

2020-02-12_115214.jpg

Καθημερινές επισκέψεις στα πλοία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά πραγματοποιεί κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής το Προεδρείο για την απεργία που κήρυξε η Ένωσή μας για τις 18 Φλεβάρη.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων αναπτύσσεται πλατιά συζήτηση με τα μέλη μας και άλλους Ναυτεργάτες και γίνεται αναλυτική ενημέρωση για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των αντιδραστικών αλλαγών που αυτό προωθεί.

Επίσης τίθενται σε συζήτηση τα κεντρικά αιτήματα της ΠΕΝΕΝ που μαζί με το ασφαλιστικό αφορούν την πρόθεση της κυβέρνησης να καταφέρει συντριπτικό πλήγμα στην ΣΣΕ και στις θέσεις εργασίας των Ναυτεργατών στην ποντοπόρο Ναυτιλία, εργασιακά προβλήματα που αφορούν όλες τις κατηγορίες πλοίων, τις εξελίξεις στην ΠΝΟ, τον ρόλο των διαφόρων μπλοκ που έχουν σχηματισθεί, την ανάγκη ριζικού εκδημοκρατισμού στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και αλλαγή πλεύσης στην ακολουθούμενη τακτική για την αντιμετώπιση της επίθεσης που βάζουν μπροστά εφοπλιστές - κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα γίνεται ενημέρωση για τις συνεχείς παρεμβάσεις και δράσεις της ΠΕΝΕΝ που αφορούν τα φαινόμενα της απλήρωτης εργασίας, τα προβλήματα που διαμορφώνουν οι μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, τα επιβαρυμένα ωράρια και οι παραβιάσεις της νομοθεσίας και των ΣΣΕ.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται ουσιαστικός διάλογος στα ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και την περιφρούρηση της απεργίας και την ανάγκη ο κλάδος να βρεθεί στην πρώτη γραμμή στην επικείμενη απεργιακή μάχη και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στην επιτυχή έκβαση της απεργίας.

Οι περιοδείες αυτές θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση όλες τις επόμενες ημέρες έως και την ημερομηνία διεξαγωγής της απεργιακής κινητοποίησης.

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή