Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 13:18

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει και μπορεί να γκρεμοτσακιστεί.... όποιος κάνει βλαχοπολιτική αυτογελοιοποιείται....

Γράφτηκε από τον

.jpg

Μας τέθηκε πριν λίγες μέρες υπόψη μας μια ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου "Σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων".

Το αναφερόμενο Σωματείο μετά την καταγγελία της ΠΕΝΕΝ για τον διασπαστικό - υπονομευτικό του ρόλο έχει μετατραπεί σε μια σφραγίδα και σε αυτό πλέον έχουν απομείνει μιά χούφτα άνθρωποι πλαισιωμένοι από μια μικρή επίσης ομάδα συνταξιούχων....

Στην ανακοίνωσή τους με ύφος χιλίων πιθήκων δηλώνεται μεταξύ των άλλων ότι σε πρόσφατη δικαστική διαμάχη μεταξύ σωματείων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας "αναγνωρίστηκε η εγκυρότητα και η νομιμότητα των εκλογών τους".

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αποτελούν λάσπη εναντίον τους οι υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν καταθέσει εκατοντάδες Ναυτεργάτες και τέλος αναφέρουν ότι "η ώρα της τιμωρίας πλησιάζει για τους υπονομευτές κύριους και παρασυρόμενους"!!!

Επειδή η ομάδα αυτή επιχειρεί να ψαρέψει σε θολά νερά και ταυτόχρονα οι πάτρωνες και καθοδηγητές τους αγωνιωδώς προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανά το πτώμα αυτού του συνδικαλιστικού εκτρώματος, οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους σε ότι αφορά την δικαστική απόφαση στην οποία αναφέρονται στην ανακοίνωσή τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά δικαστική διαφορά που προέκυψε στα πλαίσια των διαδικασιών του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας και μάλιστα μεταξύ Σωματείων, αφορά συγκεκριμένους διαδίκους καθώς επίσης η φύση και το περιεχόμενο της διαφοράς αυτής και της δικαστικής απόφασης δεν επηρεάζονται τρίτοι που δεν συμμετέχουν στην αναφερόμενη δίκη. Επίσης ότι η απόφαση αφορά ένα ελάχιστο εύρος γεγονότων που διαπιστώθηκαν στις εκλογές του επίδικου παρασωματείου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι σε καμιά περίπτωση δεν επικυρώθηκαν οι νόθες εκλογές του Σωματείου αυτού, ούτε η νομιμότητα, ούτε η εγκυρότητά τους, καθώς δεν τέθηκαν υπόψη του δικαστηρίου από τους διαδίκους όλα τα πραγματικά περιστατικά που αποτελούν τις επίδικες εκλογές, ενώ η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση έκρινε την νομική βασιμότητα των ισχυρισμών και όχι την ουσιαστική βασιμότητα των ισχυρισμών....

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των Ναυτεργατών που κατατέθηκαν προφανώς στο δικαστήριο σε καμιά περίπτωση δεν κρίθηκαν ως ψευδείς και προφανώς δεν κρίθηκαν στην ουσία τους, με άλλα λόγια δεν έγινε αξιολόγηση του περιεχομένου τους από το αρμόδιο δικαστήριο.

Απλά το δικαστήριο τις απέρριψε ως αποδεικτικό στοιχείο καθώς έκρινε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και του κώδικα πολιτικής δικονομίας ώστε να μπορούν να ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο ως επώνυμο αποδεικτικό μέσο, ειδικά στα πλαίσια της τυπικής έγγραφης τακτικής διαδικασίας.

Οι απειλές που εκτοξεύει η ομάδα αυτή εναντίον των Ναυτεργατών που κατήγγειλαν, αποχώρησαν και διαγράφτηκαν από το διασπαστικό παρασωματείο φανερώνει το άγχος και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί και η απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει τους οδηγούν σε φαιδρότητες και σε απειλές οι οποίες ουδεμία σημασία, αντίκρισμα μπορούν να έχουν...

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τους λιγοστούς Ναυτεργάτες που έχουν απομείνει ως μέλη του διασπαστικού αυτού μορφώματος να αποχωρήσουν διότι όπως έχει αποδειχθεί επί μια τριετία ουδεμία συνεισφορά είχε ή μπορεί να έχει αυτό το σωματείο στα καθημερινά τους προβλήματα.

Εξάλλου αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσαν (λόγω των δεσμών και σχέσεων που έχουν διαμορφώσει με τους πλοιοκτήτες της γραμμής Ρίου - Αντιρρίου) να κάνουν το παραμικρό για τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν τους Ναυτεργάτες της γραμμής.

Από την άλλη αποκαλύπτεται επίσης ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προσπάθειές τους για να πετύχουν τον πολυπόθητο στόχο τους που είναι η είσοδός τους στην ΠΝΟ και για τον σκοπό αυτό είναι άξιο απορίας από πού αντλούν τους οικονομικούς πόρους για να καλύπτουν τεράστιες δικαστικές δαπάνες (χιλιάδες ευρώ) που έχουν καταβάλει έως σήμερα στην δικαστική διένεξή τους.

Από μέλη τους που αποχώρησαν πρόσφατα προκύπτει ότι οι εισφορές τους είναι κοντά στο μηδέν εκτός εάν πιστέψουμε ότι αφιλοκερδώς οι νομικοί παραστάτες που χρησιμοποιούν και εργάζονται για αυτούς καλύπτουν οι ίδιοι τις δικαστικές δαπάνες......

Υ.Γ.: Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ομάδα του παρασωματείου βιάζεται να θεωρήσει ότι το κεφάλαιο των νόθων και παράνομων εκλογικών διαδικασιών έκλεισε θετικά για αυτούς και μάλιστα με την βούλα της δικαιοσύνης!

Πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός αφού μπροστά μας εκκρεμεί δικαστικά η καταγγελία της ΠΕΝΕΝ η οποία θα πάρει σειρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!!!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:36
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή