Σήμερα: 20/11/2019
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 06:20

Διαδήλωση καταδίκη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Γράφτηκε από

1-1.jpg

Πρωτοβάθμια εργατικά Σωματεία στα οποία συμμετείχε και η ΠΕΝΕΝ με δικό της μπλοκ και πανό πραγματοποίησαν συγκέντρωση και διαδήλωση στην Αθήνα την ώρα που στην Βουλή ήταν υπό ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο με τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν αρκετή ώρα έξω από την Βουλή φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου βάζοντας μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και διεκδικήσεις που αφορούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, τις ΣΣΕ και τις εργασιακές σχέσεις.

Σημειώνουμε ότι το αντιδραστικό - αντισυνδικαλιστικό πολυνομοσχέδιο αργά χθες το βράδυ ψηφίστηκε από τους βουλευτές που ανήκουν στην Ν.Δ. και την "Ελληνική Λύση" ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25.

 

3-3.jpg

 

 

 

*************************************************

 

ΠΕΝΕΝ: Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση ενάντια στο αντισυνδικαλιστικό πολυνομοσχέδιο στις 24/10/2019 (πλατεία Κολοκοτρώνη, Αθήνα, στις 6.00 μ.μ)

.jpg

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο σκούπα με το οποίο η κυβέρνηση της Ν.Δ δίνει "γη και ύδωρ" στο κεφάλαιο διαμορφώνοντας ένα καθεστώς επιχειρηματικής ασυδοσίας προκειμένου οι επενδύσεις του να είναι και με θεσμική εγγύηση καρποφόρες, κερδοφόρες και στην κατεύθυνση αυτή ποδοπατά αδίστακτα τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα στις ΣΣΕ, στην συνδικαλιστική δράση και στην υπονόμευση της ίδιας της ύπαρξης των συνδικάτων.

Οι ηγεσίες και οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλες κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρά την διαφορετική δημόσια ρητορική τους, οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες για άλλη μια φορά σε αποκλιμάκωση περιοριζόμενοι στις μέρες που συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο σε συγκεντρώσεις- συλλαλητήρια οι οποίες είναι τραγικά αναντίστοιχες ως μορφές δράσης απέναντι στην σφοδρή επίθεση που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι πρωτοβουλίες της ΠΕΝΕΝ προς το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΠΝΟ αλλά και άλλων ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα να υπάρχει κλιμάκωση των αναγκαίων κινητοποιήσεων με νέα απεργία τορπιλίστικε στο όνομα είτε των δυσκολιών είτε ακόμη χειρότερα στην προσπάθεια να βάλουν πλάτη αυτό το έκτρωμα να περάσει με ότι αρνητικό συνεπάγεται για τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ προκειμένου να εκφραστεί με κάθε δυνατό μαζικό και αγωνιστικό τρόπο η αντίθεση των εργαζομένων ενάντια στο πολυδιαφημισμένο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο, καλεί τα μέλη της στην συγκέντρωση που οργανώνουν πρωτοβάθμια εργατικά Σωματεία στις 24/10/2019 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 6.00 μ.μ στην Αθήνα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:28
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή