Σήμερα: 20/11/2019
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 12:06

Δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση στην απολογία του "Φύρερ" της Χρυσής Αυγής

Γράφτηκε από

11.jpg

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα εργατικών σωματείων, αντιφασιστικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας στο οποίο απολογείται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή".

Η περιοχή γύρω από την Λ. Αλεξάνδρας που βρίσκεται το Εφετείο είχε από νωρίς κατακλεισθεί από αντιφασίστες οι οποίοι έδωσαν και αυτή την φορά το παρόν τους ζητώντας ο Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι της νεοναζιστικής οργάνωσης να πάνε φυλακή για την εγκληματική τους δράση αποκορύφωμα της οποίας ήταν η δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν η οικογένεια του Π. Φύσσα, ο πατέρας του Λουκμάν καθώς και οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής των αιγύπτιων αλιεργατών.

Η ΠΕΝΕΝ όπως και στην έναρξη της δίκης έτσι και στην αυλαία συμμετείχε με δικό της μπλοκ και πανό που δέσποζε το σύνθημα:

"Και τώρα και πάντα και όπως το 40, την φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμώ πάντα. ΠΕΝΕΝ"

Μετά την απολογία Μιχαλολιάκου που είναι ο τελευταίος που κατέθεσε από την Χρυσή Αυγή θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι αγορεύσεις των δικηγόρων και ακολούθως η εισαγγελέας της έδρας. Υπολογίζεται ότι η απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτη του 2020.

2.jpg

 

3.jpg

 

*********************************************************

 

Δίκη "Χρυσής Αυγής" - Αντιφασιστική συγκέντρωση στην απολογία Μιχαλολιάκου

.jpg

Η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" βρίσκεται προς το τελικό της στάδιο με τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της με τελευταίο απολογούμενο τον Μιχαλολιάκο ο οποίος θα καταθέσει πιθανότατα στις 6 Νοεμβρίου 2019.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δεκάδες φασιστικές επιθέσεις σε εκπροσώπους συνδικάτων, αντιφασιστικών οργανώσεων, πολιτικών σχημάτων, το πογκρόμ των ταγμάτων εφόδου ενάντια σε πρόσφυγες - μετανάστες, ανέδειξαν το εγκληματικό προσωπείο της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Ιδιαίτερα μετά την δολοφονία του Φύσσα κατέρρευσε το αντισυστημικό της προφίλ που φιλοτέχνησε η ίδια με την απλόχερη βοήθεια ΜΜΕ αλλά και τμημάτων της εργοδοσίας και του κεφαλαίου που την στήριξαν ποικιλοτρόπως.

Η συνεπής, σταθερή και αγωνιστική δράση του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, η μετωπική σύγκρουση μαζί της συνέβαλε στην ιδεολογική - πολιτική της απομόνωση και την οργανωτική κατάρρευσή της.

Η έξοδός της από το κοινοβούλιο το 2019 συνέτεινε αποφασιστικά στον παραπέρα εκφυλισμό της.

Η απολογία του Φύρερ της Χ.Α αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Στην διάρκεια της δίκης προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν την εγκληματική τους δράση. Τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει από την καταδίκη για τις πράξεις τους.

Η ΠΕΝΕΝ τόσο στην έναρξη της δίκης όσο και στην διάρκειά της, έτσι και τώρα θα δώσει το μαχητικό παρόν διατρανώνοντας με όλες τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και εργατικές συλλογικότητες και οργανώσεις την ανάγκη να πληρώσουν και δικαστικά ακριβά το τίμημα οι φασίστες για τις εγκληματικές τους ενέργειες.

Καλούμε τα μέλη της ΠΕΝΕΝ και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση

Στο Εφετείο Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, Αθήνα)

 Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:32
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή