Σήμερα: 17/10/2019
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 17:33

Δικαστική απόφαση καρμπόν περί παράνομης απεργίας - Οι νόμιμες και δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις και οι αγώνες αποφασίζονται και υλοποιούνται από τους εργαζόμενους

Γράφτηκε από

2019-10-01_203550.png

Με διαδικασίες εξπρές το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά στο οποίο προσέφυγε για άλλη μια φορά ο ΣΕΕΝ αποφάσισε να κηρύξει την απεργία της ΠΕΝΕΝ, του ΕΚΠ, και άλλων σωματείων ως παράνομη. 

Πρόκειται για απόφαση που συνιστά ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων και στην ουσία η αστική δικαιοσύνη βάζει πλάτη με παρόμοιες αποφάσεις να βρίσκεται το δικαίωμα της απεργίας που κατακτήθηκε με πολύχρονους αγώνες και θυσίες υπό διωγμό…

Η επίθεση κυβέρνησης -κεφαλαίου κλιμακώνεται με το περιβόητο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» βάζοντας στο στόχαστρο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, τις ΣΣΕ και παράλληλα δίνοντας νέα προνόμια στο εγχώριο και διεθνές πολυεθνικό κεφάλαιο για να εξασφαλίσει ακόμη πιο μεγαλύτερα κέρδη, πιο ανταγωνιστικό και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Μόνο που αυτή η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη και επενδυτική έξαρση προϋποθέτει να τσακίσουν ακόμη περισσότερο τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκανε στα 4,5 χρόνια να αποτελειώσει. 

Το ταξικό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα όπως χθες έτσι και σήμερα δεν θα μείνει θεατής αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης.

Η μάχη για την απόσυρση του αντιδραστικού – αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου, η πάλη για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Εάν πιστεύουν ότι αυτό το κίνημα θα το βάλουν στον γύψο και θα το παροπλίσουν, ενισχύοντας το αντεργατικό και νομοθετικό οπλοστάσιο, είναι οικτρά γελασμένοι. 

Η απεργία στις 2/10 και ο σχεδιασμός για τη παραπέρα κλιμάκωση θα πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και του μάχιμου ταξικού κινήματος στην συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. 

Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει σε μια τέτοια αγωνιστική κατεύθυνση και προοπτική. 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Με τη δικαστική απόφαση στο σχεδιασμό της ΠΕΝΕΝ για την 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. 

Δίνουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την οργάνωση, την περιφρούρηση και επιτυχία της απεργίας!!!

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή