Σήμερα: 16/07/2019
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 09:47

Νέα παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για την υλοποίηση της αναβάθμισης των συντάξεων

Γράφτηκε από

nat-efka.jpg

Νέα παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την αναβάθμιση (μέσω εξαγοράς ) των συντάξεων των 700 περίπου συνταξιούχων Ναυτεργατών που καθυστερούν από τον ΕΦΚΑ εδώ και 4 χρόνια.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ άσκησε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση καθώς και στον ΕΦΚΑ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που αφορά την εξαγορά του Α΄ Μάγειρα από πλήθος Ναυτεργατών (Ναύτες - Θαλαμηπόλοι - Μηχανοδηγοί - Μάγειροι - Ρεσπεντζέροι κ.λπ) που η πλειονότητά τους ήδη έχει καταβάλει την χρηματική διαφορά και στους οποίους ακόμη δεν τους έχει καταβληθεί η προβλεπόμενη αναβαθμισμένη σύνταξη.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός της ημέρας θα αντιμετωπισθεί με έγγραφο δικό του και του ΕΦΚΑ η εκκρεμότητα αυτή και αμέσως μετά θα δρομολογηθεί ομαλά η χορήγηση αυτών των συντάξεων.

Πράγματι, όπως πληροφορηθήκαμε από το ΝΑΤ και την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στο Ταμείο μας, εστάλη η απάντηση η οποία εκκρεμούσε εδώ και μήνες...

Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρούμε αναγκαίο το ΝΑΤ και η υπηρεσία του ΕΦΚΑ σε αυτό θα πρέπει να σχεδιάσουν την δουλειά τους με στόχο την συντομότερη διεκπεραίωση και απόδοση αυτών των συντάξεων.

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή