Σήμερα: 18/08/2019
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 12:03

Με τις πλάτες ΥΕΝ - Κ.Λ.Πειραιά συνεχίζεται η απλήρωτη εργασία στα πλοία

Γράφτηκε από

_πλοια.jpg

Κατόπιν ελέγχου του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ στην Πορθμειακή γραμμή του Αργοσαρωνικού, στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "Άγιος Νεκτάριος", παρουσία της Λιμενικής αρχής, σήμερα το πρωί πριν το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου, διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη των καταθετηρίων των δεδουλευμένων μισθών Μαρτίου - Απριλίου για το σύνολο του πληρώματος αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του αδιαφορούν βάζοντας έτσι πλάτη να εφαρμόζεται το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας!!! Κατόπιν της απαίτησής μας για εξόφληση των δεδουλευμένων στο πλήρωμα, μετά την επιστροφή του πλοίου αυτή τελικώς πραγματοποιήθηκε.

Ακολούθως ζητήθηκε από το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των καταθετηρίων όμως έφρασαν στο σημείο με απύθμενο θράσος και με εντολή του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά το κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ να μην παρευρίσκεται στον έλεγχο αυτόν!!!

Στην συνέχεια όμως με απαίτησή μας και με καθυστέρηση 30 λεπτών από τον απόπλου του πλοίου ελέχθησαν με την παρουσία του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ τα καταθετήρια με τα οποία αποδείχθηκε ότι σήμερα και μόνο μετά την παρέμβασή μας έγινε η εξόφληση του πληρώματος!!!  

Η ΠΕΝΕΝ δεν εκβιάζεται και δεν φιμώνεται από τέτοιου είδους τακτικές και θα συνεχίσει να υπερασπίζει τα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή