Σήμερα: 12/08/2020
Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 10:22

Εργατική Πρωτομαγιά 2019 Μαζική καταδίκη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής

Γράφτηκε από

PENEN-1-5-19-725x406.jpg

Με μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τίμησαν οι εργαζόμενοι την εργατική Πρωτομαγιά. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ η οποία είναι προσανατολισμένη στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου επιβάλλοντας τη σκληρή λιτότητα, περικοπές μισθών και συντάξεων, το τσάκισμα των ΣΣΕ, τις απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις, τη φορολεηλασία στους μισθωτούς και στα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, την αύξηση της ανεργίας και το φούσκωμα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης,  το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου, την αρπαγή της πρώτης κατοικίας, το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, την καταστολή των αγώνων. 

Επίσης το ίδιο έντονη ήταν η αποδοκιμασία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στα δυτικά Βαλκάνια, τη Βενεζουέλα κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για την ειρήνη και την ασφάλεια σε πολλές περιοχές και χώρες του κόσμου. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στο πλευρό των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών σε αυτούς τους επιθετικούς σχεδιασμούς.

Οι εξελίξεις αυτές προβάλουν επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού, μαζικού, αντιπολεμικού -αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, το οποίο θα παλέψει αποτρεπτικά και θα ματαιώσει τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας και ευρύτερα στη περιοχή.

Στις συγκεντρώσεις της συνδικαλιστικής αριστεράς καταδικάστηκαν οι άθλιες πρακτικές των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού με τις όποιες μεθοδεύουν την επικράτησή τους στη ΓΣΕΕ και σε άλλες κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις(νοθεία - εργοδοτική παρέμβαση κλπ).

Η ΠΕΝΕΝ πήρε μέρος στη συγκέντρωση - διαδήλωση που συνδιοργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία στο Πολυτεχνείο και με πορεία κατέληξαν στη Βουλή, περνώντας ενδιάμεσα στη διάρκεια της πορείας από τα γραφεία του ΣΕΒ.

Ανάλογες πορείες έκανε μόνο του το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, και η πλειοψηφία των δευτεροβάθμιων οργανώσεων για πολλοστή φορά απέδειξαν τη γύμνια τους αφού με το ζόρι κατάφεραν να μαζέψουν 150 άτομα..στη πλατεία Κλαυθμώνος...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 11:12
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή