Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 08:20

Σχόλιο της "Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης " του Ε.Κ. Πειραιά για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Ρόδο

Γράφτηκε από τον

gsee_rodos.jpeg

Η εξωνημένη εργοδοτικο-κυβερνητική πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ (Παναγόπουλος - Κουτσιούκης - Βασιλόπουλος), μετά το ναυάγιο στην Καλαμάτα επέλεξαν την μακρινή Ρόδο προκειμένου να πραγματοποιήσουν το νόθο συνέδριό τους και με μοναδικό σκοπό την εκλογή τους. Για πολλοστή φορά επέλεξαν χλιδάτο 5άστερο ξενοδοχείο και προσέλαβαν δεκάδες σεκιουριτάδες για να "περιφρουρήσουν" την εκτεταμένη νοθεία που θα τους επέτρεπε μέσα από εκλογές εξπρές να αναδειχθούν εκ νέου στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Η ευθύνη τους για τα φαινόμενα νοθείας, εργοδοτικής συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων είναι αναμφισβήτητη και αποδεδειγμένη.

Η εκφυλιστική αυτή κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν συνομολογήσει με την στρατηγική τους στην αποδιοργάνωση και την παράδοση μεγάλου μέρους των συνδικάτων στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ε.Ε, δείχνει τις τεράστιες ευθύνες τους για τα προβλήματα και την κρίση που έχει οδηγηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την άλλη η ως τώρα παρέμβαση του ΠΑΜΕ περιορίζεται στα ζητήματα του συσχετισμού δυνάμεων χωρίς να προτείνει κανένα αξιόπιστο αγωνιστικό εναλλακτικό πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει από τον βάλτο και το αδιέξοδο που έχει περιέλθει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο διορισμός από τα αστικά δικαστήρια μιας διορισμένης διοίκησης στην ΓΣΕΕ (κατά τα πρότυπα ΟΙΥΕ) θα οδηγήσει σε μια επανάληψη της σημερινής κατάστασης με τα ίδια ή διαφορετικά πρόσωπα αλλά σίγουρα με τον ίδιο συσχετισμό δυνάμεων!!! Ταυτόχρονα μετατίθεται το συνέδριο για μετά τις βουλευτικές εκλογές με το αντιδραστικό μπλοκ της ΓΣΕΕ να ευελπιστεί ότι θα είναι πιο ευνοϊκές οι πολιτικές συνθήκες για αυτό....

Κατά συνέπεια η πάλη για το ξερίζωμα της εργοδοτικής συμμετοχής και παρέμβασης στα εσωτερικά του κινήματος, η αντιμετώπιση των φαινομένων νοθείας για να δώσει ώθηση και να είναι ουσιαστική - πραγματική διέξοδο για την αντιμετώπιση των εργατικών προβλημάτων ο μόνος δρόμος είναι η συγκρότηση από τα κάτω και με κορμό τα πρωτοβάθμια σωματεία ενός νέου κέντρου αγώνα που θα συσπειρώσει όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ε.Ε.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση επιβάλλεται να κινηθούν και να πάρουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες συνδικάτα και δυνάμεις που έχουν ταξικό - αγωνιστικό προσανατολισμό και βλέπουν την ανάγκη ανασυγκρότησης, αναγέννησης και αντεπίθεσης του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος με άξονα τα εργατικά δικαιώματα και τα λαϊκά συμφέροντα.

Πειραιάς 7/4/2019

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της "Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης" στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή