Σήμερα: 19/06/2019
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 09:55

Δυναμική και αγωνιστική απάντηση στην προεκλογική "αναπτυξιακή" φιέστα της κυβέρνησης

Γράφτηκε από

IMG_20190405_171042-1.jpg

Δεκάδες μέλη της ΠΕΝΕΝ συμμετείχαν στην αγωνιστική κινητοποίηση που αποφάσισε και πραγματοποίησε η Διοίκηση με σκοπό να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει το "αναπτυξιακό" συνέδριο που με εντολή της διοργάνωσε το δημοτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ "Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς για όλους" στο ΕΒΕΠ το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο 5-6/4/2019.

Στην κινητοποίηση δήλωσε συμμετοχή και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας ενώ την πλαισίωναν και τα περιφερειακά σχήματα: "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αττικής" και ¨Ανυπότακτη Αττική για τα δικαιώματα των πολλών".

Η κινητοποίηση έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων προς το ΕΒΕΠ (πλατεία Λουδοβίκου Ηλεκτρικός Σταθμός)

Κατά την διάρκεια της πορείας και έξω από το ΕΒΕΠ κυριάρχησαν τα συνθήματα:

Λιμάνι, παραλίες ανήκουν στον λαό πάρτε την COSCO και φύγετε από εδώ, Τσίπρα - Δούρου ακούστε το καλά τα σχέδια της COSCO θα μείνουν στα χαρτιά, Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη, Πουλάτε αεροδρόμια - Πουλάτε και λιμάνια πουλήστε και την μάνα σας και φύγετε τσογλάνια, Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, Πνίξατε την Μάνδρα, κάψατε το Μάτι όταν η εξουσία σας έκλεισε το μάτι.

Παράλληλα μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις σε διερχόμενους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή του Ηλεκτρικού Σταθμού, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους συγκεντρωμένους με θετικά σχόλια και επιδοκίμασαν την ενέργειά τους.

Η κινητοποίηση που αποφάσισε η ΠΕΝΕΝ όπως είναι φανερό είχε από την μία ένα ισχυρό πολιτικό συμβολισμό και ταυτόχρονα οργανώθηκε ουσιαστικά σε χρόνο ρεκόρ αφού η επίσημη ανακοίνωση του "αναπτυξιακού συνεδρίου" έγινε δύο μέρες πριν την τέλεσή του.

Παρά ταύτα δώσαμε το παρόν και φανήκαμε συνεπείς αφού άλλες δυνάμεις, π.χ το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στο οποίο έχει πλειοψηφία, ενώ υπήρξε σχετική απόφαση και μάλιστα ομόφωνη έκανε πίσω επικαλούμενο ότι "το συνέδριο το οργανώνει ο Μπελαβίλας"....

Η μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, τα σχέδια κυβέρνησης - COSCOμε το MASTERPLANείναι μπροστά μας και πρέπει σε αυτό το νέο πεδίο το επόμενο διάστημα να αναπτυχθεί συντονισμένος αγώνας του εργατικού και τοπικού κινήματος.  

IMG_20190405_163853-1.jpg

 

Κυβερνητική προεκλογική φιέστα στον Πειραιά με όχημα το δημοτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ!! - Αγωνιστική κινητοποίηση στις 5 Απρίλη 2019 στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 4.00 μ.μ

_συνέδριο_Πειραιάς.jpg

Η κυβέρνηση τον περασμένο χρόνο επιχείρησε ανεπιτυχώς να οργανώσει στον Πειραιά το αναπτυξιακό της συνέδριο, όπως έκανε και σε διάφορες άλλες περιφέρειες της χώρας μέσα από τα οποία διαφημίζει το ¨νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο" που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου και διεθνούς μονοπωλιακού κεφαλαίου και με την παραπέρα διεύρυνση των προνομίων στις επενδυτικές επιλογές τους στην χώρα μας.

Αυτό το μοντέλο που προβάλει η κυβέρνηση το βλέπουμε σήμερα μετά το ξεπούλημα του ΟΛΠ χειροπιαστά στον Πειραιά με την COSCO η οποία έχει διαμορφώσει μια ειδική οικονομική ζώνη, έχει τσαλαπατήσει τα εργατικά δικαιώματα και με την προώθηση του MASTERPLANθα μετατρέψει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε γκέτο αποκλεισμένο από τους κατοίκους που με την επέκταση της κρουαζιέρας, το LOGISTICCENTER, το εμπορικό κέντρο και τα HOTELS θα επιδεινώσει το περιβαλλοντολογικό και συγκοινωνιακό πρόβλημα και θα καταστήσει την ποιότητα ζωής ακόμη και την υγεία των κατοίκων του Πειραιά ακόμη πιο δυσβάστακτη.

Ταυτόχρονα θα ισοπεδώσει και θα αφανίσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύπτουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Αυτό είναι το μοντέλο της αναπτυξιακής πολιτικής που ευαγγελίζεται και θεοποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας σε αυτή την κατεύθυνση μαζί της τα υπόλοιπα αστικά συστημικά κόμματα και ένα τοπικό κατεστημένο (Αντιπεριφέρεια - Δημοτικές αρχές Πειραιά - Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Περάματος και εργοδοτικούς φορείς) οι οποίοι όλοι μαζί βάζουν πλάτη αυτό το τερατώδες όραμα κυβέρνησης - κεφαλαίου να υλοποιηθεί και να πάρει σάρκα και οστά.

Αυτό που έχει πραγματικά να επιδείξει η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική για τον Πειραιά είναι τα παρακάτω:

Το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας και η παράδοσή του στην κινεζική COSCOγια 100 χρόνια, η διάλυση και απαξίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η στήριξη και η διεύρυνση των προνομίων των εφοπλιστών στην Ναυτιλία.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των Ακτοπλόων πλοιοκτητών, τα πανάκριβα εισιτήρια για την διακίνηση των νησιωτών, η παραπέρα αποβιομηχανοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, η εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, η παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα όλου του παράκτιου δικτύου, η δραματική επιβάρυνση του περιβάλλοντος μέσω της ασύδοτης δράσης γνωστών επιχειρηματικών ομίλων, τα σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα και μια σειρά ακόμη κοινωνικά ζητήματα τα οποία παραμένουν άλυτα...

Στην κατεύθυνση αυτή το "αναπτυξιακό συνέδριο", όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως υποκατάστατο και όχημα αυτής της επαίσχυντης προεκλογικής κυβερνητικής και πολιτικής φιέστας στον Πειραιά το δημοτικό σχήμα "Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς για όλους" το οποίο στηρίζει στον Δήμο.

Πάμπολλες και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες των κατοίκων στιγματίζουν και αποδοκιμάζουν τον ρόλο αυτού του σχήματος και του επικεφαλής του ως λαγό της κυβέρνησης και της πολιτικής της για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της COSCO, του MASTERPLAN και της επέκτασης της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή!!!

Παρά την προσπάθεια παραπλάνησης που επιχειρεί το συγκεκριμένο δημοτικό σχήμα, θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία είναι απολύτως κυβερνητική επιλογή και απόφαση και ως τέτοια καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε.

Εξάλλου όπως προκύπτει από την σχετική θεματολογία αυτή είναι copypaste της αντίστοιχης περσινής κυβερνητικής πρωτοβουλίας, το ίδιο και η χρονική διάρκεια ενώ σε αυτή δεσπόζουσα θέση ομιλητών κατέχουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος τοπικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος.

Τα ονόματά τους πρόσθεσαν σε αυτή την άθλια κυβερνητική παρασυναγωγή και πρόσωπα τα οποία έχουν συνδικαλιστική αναφορά και τα οποία έχουν προ πολλού πετάξει στα σκουπίδια οποιαδήποτε αναφορά στα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα.....

Θεωρούμε ότι στην κυβερνητική αυτή φιέστα πρέπει να υπάρξει μια δυναμική αγωνιστική εργατική απάντηση με την συμμετοχή εργατικών - λαϊκών, κοινωνικών και διάφορων άλλων συλλογικοτήτων, να καταγγείλουμε και να αποδοκιμάσουμε την απάτη των αναπτυξιακών κυβερνητικών συνεδρίων και προβάλλοντας τα πραγματικά εργατικά - λαϊκά, κοινωνικά και τοπικά προβλήματα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2019 ΣΤΙΣ 4.00 μ.μ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 07:13
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή