Σήμερα: 19/04/2024
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 19:05

ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την επίθεση κυβέρνησης - ΜΑΤ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Καλλιθέα στις 25/3/2019

Γράφτηκε από τον

2019-03-26_ΜΑΤ_ΚΑΛΛΙΘΕΑ.jpg

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής για άλλη μια φορά έβαλαν πλάτη παρέχοντας προστασία στην νεοφασιστική εγκληματική συμμορία της "Χρυσής Αυγής" στην Καλλιθέα (25-3-2019) όπου επιχείρησαν προκλητικά δημόσια εμφάνιση προκειμένου να προβάλουν τις φασιστικές - ρατσιστικές και ξενοφοβικές τους θέσεις και την ίδια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ενάντια σε εργατικούς συλλόγους, αντιφασιστικές οργανώσεις και άλλες συλλογικότητες που είχαν κινητοποιηθεί ενάντια στην φασιστική σύναξη.

Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την εισαγωγή στο νοσοκομείο ατόμων που πήραν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχνει για πολλοστή φορά την υποκρισία, τον φαρισαϊσμό και την εξαπάτηση που επιχειρεί με τις κούφιες διακηρύξεις της περί απομόνωσης της φασιστικής - εγκληματικής οργάνωσης. Είναι υπεύθυνη και υπόλογη για το γεγονός ότι 5 χρόνια οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, προκαλούν, οργανώνουν επιθέσεις ενάντια σε αντιφασίστες, εργατικά σωματεία, σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ, η ανοιχτή προστασία στους φασίστες φέρνει επίσης στην επιφάνεια την βαρύτατη ευθύνη ορισμένων δυνάμεων στο αντιφασιστικό κίνημα που έχουν επιλέξει να συμπορεύονται και να συμμαχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ αθωώνοντας με τον τρόπο αυτό την πολιτική του, της γκετοποίησης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων - μεταναστών, την ρατσιστική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, την στήριξη αυτής της πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιούν την υποκριτική δημόσια ρητορική περί αποκατάστασης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και επαναφοράς της χώρας μας στην "κανονικότητα"!!    

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωενωσιακού αυτού μονόδρομου, της ανεργίας, της φτώχειας, της σκληρής λιτότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να αναπτύξει ακόμη πιο δυναμική - μαζική δράση για την απομόνωση των φασιστών σε κάθε εργατικό χώρο, πόλη, συνοικία και γειτονιά της χώρας μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή