Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 12:30

Αποτελεσματική η παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για τις προκαταβολές στην MINOAN LINES

Γράφτηκε από τον

maxresdefault.jpg

Η μεθοδική αλλά και αποφασιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ όλο το τελευταίο διάστημα δρομολόγησε την λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι σε πλοία της MINOANLINES.

Το πρόβλημα αφορούσε την παραβίαση της διάταξης της ΣΣΕ Ε/Γ- Ακτοπλοϊκών πλοίων (άρθρο 10 παράγραφος 2) για την καταβολή προκαταβολών (έως 15 ημερών έναντι δεδουλευμένων αποδοχών) που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κατέβαλε όπως όφειλε σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Με την είσοδο του ομίλου Γκριμάλντι και την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας από αυτόν, επί σειρά ετών η εταιρεία παραβίαζε την ΣΣΕ και στην ουσία δεν κατέβαλε τις προκαταβολές προς τους δικαιούχους Ναυτεργάτες που αποτελούν συγκροτημένα πληρώματα στα πλοία της εταιρείας.

Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ είχε επαφές με στελέχη της ανωτέρω εταιρείας επισημαίνοντας την ανάγκη συμμόρφωσης και πλήρους εφαρμογής του δικαιώματος των Ναυτεργατών στην καταβολή των νόμιμων και προβλεπόμενων προκαταβολών.

Έπειτα από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν αρκετό χρονικό διάστημα η εταιρεία ανακοίνωσε στην ΠΕΝΕΝ ότι από τον μήνα Φεβρουάριο 2019 θα καταβάλει στο εξής κανονικά τις προκαταβολές τόσο στα μέλη μας όσο και στο σύνολο των Ναυτεργατών που θα καταθέτουν σχετικό αίτημα στο πλαίσιο της ΣΣΕ.

Επίσης στην ίδια κατεύθυνση η εταιρεία απέστειλε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στα πλοία της.

Θεωρούμε θετική αυτή την εξέλιξη και δείχνει ότι για πολλοστή φορά με πρωτοβουλία και παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ δίνεται λύση σε ένα θεσμοθετημένο δικαίωμα το οποίο αυθαίρετα είχε στην πράξη καταργηθεί για εκατοντάδες Ναυτεργάτες που εργάζονται στην MINOANLINES.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή