Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 08:38

Στην τελική ευθεία οι αρχαιρεσίες στην ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

_και_αφισα-001.jpg

Συνεχίζονται οι εκλογές στην ΠΕΝΕΝ που ξεκίνησαν στις 26/10/2018 και οι οποίες ολοκληρώνονται στις 12 Φλεβάρη 2019.

Η ψηφοφορία διεξάγεται στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ καθημερινά όλες τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας (από 09.00 έως 13.00) και με επιστολική ψήφο (αλληλογραφία) για όσους διαμένουν ή εργάζονται εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και για τα μέλη σε πλοία του εξωτερικού, σε μισθωμένη για τον σκοπό αυτό ταχυδρομική θυρίδα με ευθύνη της εκλεγμένης 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής και του Δικαστικού αντιπροσώπου του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Μέχρι στιγμής έχουν ασκήσει το δικαίωμα ψήφου το 77% του συνόλου των οικονομικά εντάξει μελών.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ψηφίσει πάνω από το 90% των μελών που είναι ναυτολογημένοι στην Ακτοπλοΐα και σε διάφορες Πορθμειακές γραμμές καθώς και σε άλλα πλοία του εσωτερικού.

Επίσης πολύ σημαντικός είναι ο αριθμός αυτών που άσκησαν το εκλογικό δικαίωμα και εργάζονται στην ποντοπόρο ναυτιλία αλλά και άνεργοι και ξέμπαρκοι μέλη της ΠΕΝΕΝ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη που ακόμη δεν έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα να προσέλθουν να ψηφίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι την λήξη των εκλογών.

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές είναι κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των μελών για την ανάδειξη - εκλογή νέας Διοίκησης στην ιστορική ΠΕΝΕΝ.

Η ισχυροποίηση της ΠΕΝΕΝ στις σημερινές συνθήκες συνιστά αποφασιστικό βήμα που θα δώσει νέα ώθηση στην πάλη του Ναυτεργατικού και εργατικού κινήματος ώστε αυτή από καλύτερες θέσεις να παλέψει με μεγαλύτερη ακόμη αποφασιστικότητα για τα εργατικά - Ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα.

Η μαζική συμμετοχή του κλάδου στις εκλογές επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ με τον κλάδο και την ανάγκη αυτή να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο δυνάμωμα του ανεξάρτητου συνδικαλιστικού ταξικού πόλου στις γραμμές των συνδικάτων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη να μη λείψει κανείς από αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Η ΠΕΝΕΝ είναι το μοναδικό Ναυτεργατικό Σωματείο που τηρεί απαρέγκλιτα ένα αυστηρό καταστατικό και θεσμικό πλαίσιο εκκαθάρισης των μητρώων μελών της και στην πρώτη Συνέλευση κάθε χρόνου εκκαθαρίζει το μητρώο της από:

1) τραπέντες σε άλλα επαγγέλματα του χερσαίου χώρου

2) αλλαγή ειδικότητας εντός του Ναυτεργατικού επαγγέλματος, που δεν καλύπτονται από το καταστατικό της

3) τους αποχωρήσαντες λόγω συνταξιοδότησης

4) όσους έχουν οφειλές συνδρομών πέραν της 4ετίας

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή