Σήμερα: 13/12/2018
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 11:08

"Βροχή" οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από τον "ψευτοαγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών"

Γράφτηκε από

_ΣΤΗΝ_ΘΑΛΑΣΣΑ.JPG

Η ανικανότητα των ηγετίσκων του κομματικού συνδικαλισμού στον Ναυτεργατικό χώρο δεν έχει αρχή και τέλος.

Χαρακτηριστικό και επαναλαμβανόμενο παράδειγμα οι εκλογές στην ΠΕΝΕΝ, στις οποίες για πρώτη φορά την μεταπολεμική περίοδο (1974-2018) δεν κατάφεραν να κατέλθουν σε αυτές του ιστορικού μας Σωματείου συγκροτώντας συνδυασμό ή τουλάχιστον και μεμονωμένους υποψήφιους....

Οι ευθύνες αυτής της ομάδας που τόσο κομματικά όσο και παραταξιακά φέρονταν να ηγούνται στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι βαρύτατες διότι για πολλοστή φορά αποδείχνουν ότι έχουν οδηγήσει ένα ισχυρό παραδοσιακό κόμμα και παράταξη - Συνδυασμό με την εσφαλμένη πολιτική και ανικανότητά τους στην πλήρη διάρρηξη των σχέσεων και των δεσμών με κάθε πρωτοπόρο αγωνιστή Ναυτεργάτη και μάλιστα σε Σωματεία τα οποία ο χώρος αυτός αποτελούσε το προνομιακό πεδίο και από αυτούς κυρίως αντλούσε δυνάμεις για την κομματική οικοδόμηση και ενίσχυση της παράταξής τους.

Δεν έχουμε σκοπό σε αυτό το σημείωμα να καταγράψουμε την εξέλιξη και τις αιτίες αυτής της απομόνωσης που έχουν περιέλθει οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ένα αναμφισβήτητο γεγονός το οποίο δυστυχώς οι ίδιοι ούτε μπορούν να κρίνουν ούτε να αξιολογήσουν ούτε πολύ περισσότερο να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα - διδάγματα με τα οποία θα τους δοθεί η δυνατότητα να ξαναδούν την στρατηγική και την τακτική τους καθώς επίσης να αποκαταστήσουν το τραυματισμένο κύρος του χώρου τους που έχει πληγεί θανάσιμα....

Η αντίληψη, η προσέγγιση, η ανάλυση και η εκτίμησή τους αρχίζει και τελειώνει ότι φταίνε μόνο οι άλλοι... ποτέ όμως οι ίδιοι.....

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης - εκτίμησης εθελοτυφλούν τόσο πολύ που δεν αναρωτιούνται γιατί αυτά τα ελάχιστα μεμονωμένα πρόσωπα που πέρασαν από τις γραμμές τους (κομματικά ή παραταξιακά) όλα τα τελευταία χρόνια, τους έχουν γυρίσει την πλάτη γιατί με την πολιτική τους, τον τυχοδιωκτισμό και την άθλια συμπεριφορά τους έχουν απομακρύνει.

Επαναπαύονται στις δάφνες τους(για την "αλάνθαστη" γραμμή τους) στοχοποιώντας , κατηγορώντας και λασπολογώντας ενάντια στην "ομάδα Νταλακογεώργου" την οποία θεωρούν υπεύθυνη και υπόλογη για πάσα νόσο και πρόβλημα που οι ίδιοι και μόνο αυτοί ευθύνονται.΄

Οι διάφοροι Ευαγγελάκηδες και άλλοι που δεν έχουν σήμερα καμιά ιδιότητα (παρά μόνο κομματική και φέρονται ως συνταξιούχοι) τόσο στις εκλογές του 2014-2015 όσο και στις τρέχουσες 2018-2019 έκαναν σε όλη την περίοδο τόσο "σπουδαία και αξιόλογη δουλειά" στον κλάδο των Ναυτών (που αντικειμενικά θεωρείται το πιο αγωνιστικό τμήμα των Ναυτεργατών) που η κατάληξη ήταν να μην κατορθώσουν να κάνουν συγκροτημένο Συνδυασμό, δηλαδή να συγκεντρώσουν 21 άτομα ανάμεσα στους χιλιάδες που αριθμεί ο κλάδος σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Όμως και από αυτούς τους 16 που κατάφεραν παραπλανώντας και εξαπατώντας να υφαρπάξουν εξουσιοδότηση, γίνεται φανερό ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία ουδεμία σχέση έχει με τα όσα διακηρύσσουν και πράττουν οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού στον Ναυτεργατικό χώρο.

Αυτό αποδείχνει ότι η λεγόμενη συνδικαλιστική δουλειά αυτών των ηγετίσκων ήταν πρόχειρη και στο ποδάρι και σε ελάχιστο αυτά τα άτομα δεν τα ενσωμάτωσαν στην τυχοδιωκτική τακτική τους ενάντια στην Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, γεγονός που αποδείχνεται ότι με την πρώτη συζήτηση μαζί τους τα πρόσωπα αυτά ούτε δέχθηκαν, ούτε συμφώνησαν και πολύ περισσότερο δεν υιοθέτησαν την εξόφθαλμη λαθεμένη γραμμή που έχει αυτή η κομματική ομάδα ενάντια στην Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ!!!

Εάν αποδέχονται ότι κριτήριο για την ορθότητα μιας πολιτικής είναι η ίδια η πράξη, δηλαδή η εμπειρία, η γνώση που αποκτάται στους αγώνες, στην δράση, στους δρόμους της ταξικής πάλης, το λιγότερο που πρέπει να κάνουν είναι να επανεξετάσουν αυτόν τον βρώμικο δρόμο που έχουν επιλέξει για να αμαυρώσουν και να συκοφαντήσουν την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.

Αυτή η γραμμή που έχουν επιλέξει το μόνο που καταφέρνει είναι να τους απομονώσει, να τους περιθωριοποιεί και να τους ξεκόβει οριστικά από τις πιο πρωτοπόρες αγωνιστικές δυνάμεις του Ναυτεργατικού χώρου.

Σημειώνουμε ότι ήδη με επιστολή τους τόσο προς την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ όσο και προς την Εφορευτική Επιτροπή αρχαιρεσιών 6 από τους φερόμενους ως υποψήφιους έχουν δηλώσει την αποχώρησή τους ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες και για τον σκοπό αυτό θα δημοσιεύσουμε τις σχετικές επιστολές και τα ονόματα αυτών των Συναδέλφων μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 06:25
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή