Σήμερα: 14/12/2018
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 08:29

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση – πορεία χιλιάδων διαδηλωτών για τα 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Γράφτηκε από

18-9-2018_πορεια_5_χρονια_δολοφονιας_Παύλου_Φύσσα.jpeg

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία των τελευταίων χρόνων για τον Πειραιά ήταν η χθεσινή που πραγματοποιήθηκε από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα προς τον Πειραιά.

Στην εντυπωσιακή από άποψη συμμετοχής και αγωνιστικού παλμού πορεία από το Κερατσίνι στον Πειραιά ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία νεολαίας ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν αυτά της καταδίκης της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και για τις άλλες εγκληματικές τους πράξεις που εκτέλεσαν κατά διαστήματα τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Την συγκέντρωση και πορεία συνδιοργάνωσαν η οικογένεια με τους φίλους του Π. Φύσσα και σειρά μαζικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και η ΠΕΝΕΝ.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν και απαίτησαν την πιο αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία των φασιστών. Επίσης στα συνθήματα της διαδήλωσης εκφράστηκε εντονότατα η ευθύνη της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στην υπόθεση της ολοκλήρωσης της δίκης ενώ για άλλη μια φορά καθολική ήταν η απαίτηση του λαού και της νεολαίας να εκφραστεί η πιο ουσιαστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ο απόλυτος σεβασμός στα δικαιώματά τους.

Η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση του Πειραιά στην 5η επέτειο από την δολοφονία του Π. Φύσσα έστειλε ένα ηχηρότατο μήνυμα που συνδέει τα φασιστικά εγκλήματα των Χρυσαυγιτών με τις πολιτικές και κοινωνικές αιτίες που τα γεννούν.

Η διαδήλωση πέρασε μέσα από λαϊκές συνοικίες και γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Πειραιά για να καταλήξει προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αξίωσή τους να κλείσουν τα χρυσαυγίτικα γραφεία τα οποία αποτελούν διαχρονικά τις φασιστικές γιάφκες για την εξόρμηση των επιθέσεων που πραγματοποιεί η νεοναζιστική οργάνωση.

Μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και γύρω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας με σκοπό να περιφρουρήσουν τα γραφεία των ναζιστών και εμποδίζοντας ταυτόχρονα την δίοδο των διαδηλωτών προς τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».

Ανάλογες συγκεντρώσεις στις 18/9/2018 έγιναν στην Πάτρα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Συγκέντρωση έκαναν στον χώρο δολοφονίας του Π. Φύσσα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ χωρίς ωστόσο να ακολουθήσουν την πορεία προς τον Πειραιά και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

Fyssas_2018-725.jpg

 

 

Fyssas18-EL_KD-725x366.jpg

 

Fyssas18MAT.jpg

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή