Σήμερα: 17/01/2019
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 08:54

Μαζικές συσκέψεις της ΠΕΝΕΝ στα πλοία της Ακτοπλοΐας για την πορεία της απεργίας

Γράφτηκε από

2.jpg

Στα πλαίσια της 2ήμερης απεργίας που έγινε, η Διοίκηση και το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησε πολλές συσκέψεις σε διάφορα πλοία της Ακτοπλοΐας στον Πειραιά με σκοπό την ενημέρωση του κλάδου μας και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εξέλιξη της απεργίας.

Στις συσκέψεις αυτές πήραν μέρος εκατοντάδες μέλη της ΠΕΝΕΝ και Ναυτεργάτες άλλων ειδικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσής μας.

Στις συσκέψεις αυτές αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, κατατέθηκαν διάφορες σκέψεις και προτάσεις στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης της αγωνιστικής συσπείρωσης και της αποφασιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων. Αποδοκιμάστηκε έντονα η κυβερνητική πολιτική καθώς επίσης απορρίφθηκαν οι θέσεις των εφοπλιστών της Ακτοπλοΐας σχετικά με τις «προτάσεις τους» για την ΣΣΕ.

Στην ίδια κατεύθυνση ασκήθηκε εντονότατη κριτική στους χειρισμούς, την τακτική και τις θέσεις τόσο της πλειοψηφίας της ΠΝΟ όσο και των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού οι οποίοι ξεδιάντροπα έβαλαν πλάτη στον Γ.Γ της ΠΝΟ και την ομάδα του, στο ΥΕΝ κ

αι τον ΣΕΕΝ να οδηγήσουν τις διεκδικήσεις σε ψίχουλα που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται τόσο στην αγωνιστική διάθεση των Ναυτεργατών και πολύ περισσότερο στις ανάγκες τους όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στα χρόνια της μνημονιακής καταστροφής.

Ο κλάδος μας και ευρύτερα οι Ναυτεργάτες υπογράμμισαν τον πρωτοπόρο ρόλο της ΠΕΝΕΝ και σε αυτή την κρίσιμη απεργιακή μάχη, την δυναμική αγωνιστική παρουσία της σε όλα τα επίπεδα, στην οργάνωση, στην συσπείρωση, στην περιφρούρηση της απεργίας, στην ενημέρωση των Ναυτεργατών, στην αποφασιστική προβολή των δίκαιων αιτημάτων στα ΜΜΕ, στην αποκάλυψη και καταδίκη του ρόλου της κυβέρνησης και των εφοπλιστών.

Ο κλάδος μας και οι Ναυτεργάτες αποδοκίμασαν απερίφραστα την απαράδεκτη στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποφύγουν για πολλοστή φορά την δημόσια συγκέντρωση – πορεία και διαδήλωση των Ναυτεργατών προς τον ΣΕΕΝ και το ΥΕΝ με σκοπό οι ίδιοι οι Ναυτεργάτες με την δυναμική και αγωνιστική τους συμμετοχή να χαλάσουν τα σχέδιά τους που από την αρχή διαφάνηκαν να οδηγήσουν την διαπραγμάτευση σε ένα εξευτελιστικό ποσοστό αύξησης.

Οι δυνάμεις του κομματικού τόξου (ΠΕΜΕΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) στον αντίποδα της αγωνιστικής πρότασης της ΠΕΝΕΝ ψέλλισαν περί συγκέντρωσης σε κάποιο καράβι, δεν διευκρίνισαν εάν επιθυμούν να γίνει στο σαλόνι του πλοίου …., προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται την αναγκαία συμμετοχή και συμβολή των απεργών Ναυτεργατών στην απεργιακή μάχη, τον εγκλωβισμό τους εντός κάποιου πλοίου και όχι να διαδηλώσουν στους δρόμους του αγώνα!!

Στο τέλος δεν επιχείρησαν να κάνουν ούτε και αυτό που οι ίδιοι πρότειναν επιλέγοντας να τα πουν μεταξύ τους στην σκιά της καντίνας στο λιμάνι του Πειραιά παρέα με τους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές…

Κατά τα λοιπά έχουν το απύθμενο θράσος να κάνουν λόγο για ταξική πάλη και άλλες τέτοιες αρλούμπες…

Την απάντηση την έδωσε Α΄Μηχανικός σε πλοίο της Ακτοπλοΐας ο οποίος σε ανοιχτή σύσκεψη ανέφερε «χωρίς την ΠΕΝΕΝ και αυτή η απεργία θα ήταν στα αζήτητα, δεν θα την είχαν πάρει είδηση ούτε οι απεργοί Ναυτεργάτες και το μιντιακό σύστημα θα μας πυροβολούσε νυχθημερόν ανενόχλητο στηρίζοντας τις θέσεις των Ακτοπλόων εφοπλιστών»!!!

Κλείνοντας οφείλουμε να σημειώσουμε σειρά εργατικών σωματείων και συλλογικών οργανώσεων που εξέφρασαν είτε με ανακοινώσεις είτε με την φυσική παρουσία τους την αλληλεγγύη τους στην απεργία των Ναυτεργατών.

Το απεργιακό μπλοκ της ΠΕΝΕΝ επισκέφθηκαν συνδικαλιστικά στελέχη όπως: το μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, το μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης, εκπρόσωπος του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αντώνης Δραγανίγος, ο επικεφαλής του Συντονισμού κατά των μνημονίων Τάσος Αναστασιάδης, μέλη και στελέχη της Εργατικής Λέσχης Δραπετσώνας – Κερατσινίου και πολλοί ακόμη συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

_ΧΑΡΙΣΗΣ.jpg  

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 09:13
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή